Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 22 - 28 октомври

Всичко за фибрите и защо е толкова важно да ги има в менюто ни

На първо място, фибрите добавят сила на храната ви, без много калории, с други думи казано ви карат да се...

Health преди 11 години

Първата стъпка към отслабване: много фибри!

В цялата медицинска литература има един хранителен компонент, който е постоянно свързан с дългосрочна загуба на тегло и здравето като цяло: консумацията на фибри.

Фибрите играят няколко ключови роли, които са от решаващо значение за по-добро здраве, ето защо е толкова важно да се уверите колко важно е да получавате препоръчителния прием дневно.

Какво правят фибрите с вас?

На първо място, фибрите добавят сила на храната ви, без много калории, с други думи казано ви карат да се чувствате сити за по-дълго време и изключвате сигналите за глад. 

Също така спомагат за забавяне освобождаването на глюкоза, стабилизиране на кръвната захар и контролиране хранителния глад. 

Това не е всичко, фибрите действат пречистващо в тялото ти.

Колко фибри?

Жените трябва да опитат да приемат най- малко 21/25 грама фибри на ден, а мъжете 30 до 38 грама.

Къде ще намерите фибри?

Факт е, че животинските храни не съдържат фибри, докато растителните са основните източници. Внимание! Не всички растителни продукти съдържат фибри, само пълнозърнестите храни, бобови растения, ядки, зеленчуци и плодове, също така и някои рафинирани продукти, сред които са бялото брашно и белият ориз/.

Източниците на фибри са всички видове боб, грах, соя, нахут, артишок, пълнозърнесто пшенично брашно, ечемик, булгур, царевично брашно, трици, малини, къпини и сини сливи.

Други добри източници на фибри са маруля, тъмните листни зеленчуци, броколи, карфиол, сладки картофи, моркови, тиква, картофи, боб предсрочните, аспержи, зеле, цели пшеница тестени изделия, ядки, стафиди, круши, ягоди, портокали, банани, боровинки, манго и ябълки.

Добавете допълнителни фибри към храната си

Започнете деня си с пълнозърнеста закуска с най- малко 5 грама фибри/овесените ядки са един от най- добрите варианта/. Винаги четете етикетите за хранителната стойност на продукта и избере тези, които предлагат поне няколко грама фибри. Цялата порция трябва да съдържа някъде между 2.5 и 5 грама фибри. Повече от това е просто отлично!

Вземете под внимание!

Добавянето на фибри към храната ви е по- лесно отколкото си мислите и със сигурност не означава, че трябва да се отказвате от любимото парче пица.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.