Следва

Доналд Тръмп стана дядо

Кралицата майка

Свежо-черната комедия КРАЛИЦАТА МАЙКА разглежда един класически случай на ... 

Events преди 11 години

Манлио Сантанели е роден през 1938 г. в Неапол. От 1961 г. до 1980 г. работи като сценарист в италиански телевизионни и радио предавания на медийната компания РАИ. Първата му пиеса „Авариен изход” е поставена през 1980 г. в родния му град. Текстовете на Сантанели са повлияни от Театъра на абсурда, като в тях умело са преплетени теми от митологически характер с особено любопитен гротесков психологически рисунък на героите.

Носител на престижни награди, сред които тези на Асоциацията на италианските критици и на Италианския институт за драма, Манлио Сантанели остава най-известен с Кралицата майка – пиеса, написана през 1984 г. и преведена и играна на множество езици в редица страни.

Свежо-черната комедия Кралицата майка разглежда един класически случай на сблъсък между властна майка и вече порасналия й син. При мърморещата и болнава Реджина пристига нейният петдесетина годишен син – Алфредо. Защо? Той твърди едно, а крие друго. Майката приема сина в дома си, но дали и тя няма свой собствен пъклен план?

Започва голямото надхитряне, надлъгване, надиграване. Кой ще надделее?

режисура: ВАЛЕНТИН ГАНЕВ
участват: НЕВЕНА МАНДАДЖИЕВА и ВЛАДИМИР ПЕНЕВ
сценография: КРАСИМИР ВЪЛКАНОВ
музика: СЛАВ БИСТРЕВ
превод: АВЕ ИВАНОВА 

24 октомври 2012, 20.00ч., Театър 199
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?