Следва

Баядерка

Армин Ван Бюрен отново изпревари Дейвид Гета

Класацията на DJ Mag за поредна година класира най-популярните диджеи в света...

Music преди 11 години

Резултатите от тазгодишната класация на DJ Mag бяха обявени. Армин ван Бюрен се завръща на първата позиция, след като Давид Гета спря четиригодишното му властване на върха преди 12 месеца. Холандецът бе коронясан като топ диджей от издателите на DJ Magazine на церемония в Амстердам като след него се наредиха Тиесто, Авичи, миналогодишният победител Давид Гета и Deadmau5.

"2012 г. открива нови перспективи, заяви Ван Бюрен. Дейвид бе номер 1 миналата година, а Авичи, "Суидиш хаус мафия" и Афроджак допринасят за популярността на денс музиката. Страхотно е, че Гета победи миналата година, за да покаже, че денс музиката еволюира и все още е вълнуваща."

Цялостното подреждане в класацията обаче предизвика вълна от недоволство сред по-старите почитатели на електронните стилове. Култови имена, изиграли основна роля в изграждането на сцената в нейните ранни години, като Sven Vath, Саша, Fatboy Slim, Роджър Санчез и други останаха извън Топ 100. 

Този факт обаче, не бива да учудва никой, защото с рязкото разрастване и комерсиализиране в последните години на сцената големите имена, които не насочват усилията си към маркетинг и реклама на лейбълите си и не се появяват по по-комерсиалните медии, остават по-скоро непознати за новите, предимно electro-house фенове, които само в Америка са милиони и могат да наклонят класацията по свой вкус.


 

More from View Sofia

More Music