Следва

Chanel Bijou - Прелестна нова колекция очила

Trend Report - Кадифе

По кадифето, такова, каквото последно го оставихме някъде през 90-те, ще познаем, че сме в есента на 2012-та..

All fashion преди 11 години

По кадифето най-лесно ще познаем, че сме в есента на 2012-та, видяно като силен и стабилен тренд при Dolce & Gabbana, Balmain, Gucci, Bottega Veneta, Ralph Lauren, Nina Ricci, Armani.

От царствения плат, тежък и своенравен, въпросните майстори шият всичко. Dior и Valentino кроят божествени и дълги коктейлни рокли с едно рамо, Dolce&Gabbana, Nina Ricci, Givenchy, Tory Burch пък са привлечени от костюма. Безкрайно много модели, десетки дизайнерски интерпретации ни връщат тази тенденция от забравата и ни я поднасят на тепсия и абсолютно възможна за носене.

Интересът към кадифето е напълно обясним и поради факта, че материята има ужасно красивото свойство да превръща нюансите, в които се оцветява, в дълбоки и чувствени, да се променя на светлината и тъмнината, да се асоциира с нещо старо, скъпо и луксозно.

От кадифе са и панталоните, и полите, и блузите, и обувките дори, от кадифе е и любимият блейзер, който най-лесно приземява тенденцията в ежедневието.



Сара Джесика Паркър го носи чудесно и без забележки с деним, моделът Шанел Иман е с него на парти, Канйе Уест заменя класическото сако с такова от кадифе, и тримата ни показват възможностите на тази толкова добра дреха.



Мекият като женска кожа плат не е само запазен вечерен знак, рокли от кадифе, малки дневни красавици, носят Джесика Алба, Ема Робърт, Никол Ричи.

И затова силно и продължително ще изкрещим - Да живее кадифето!
 

More All fashion