Следва

Как да стимулираме имунитета си и да изпреварим грипа с хомеопатия

Утре гледай: Премиерата на „007 координати: Скайфол”. Кефът е голям

Невероятен адреналин, страхотни каскади, подсилващи напрежението мултимедийни ефекти и много, много възли...

Movies & TV преди 11 години

Невероятен адреналин, страхотни каскади, подсилващи напрежението мултимедийни ефекти и много, много възли за разплитане. Това е само малка част от удоволствието, което ще изпитате, гледайки последният, 50-и юбилеен „епизод” за най-известния британец в света - Джеймs Бонд.

Световната премиера на филма съвпада и с българската – този петък, 26-и октомври. В „007 координати: Скайфол”, чаровникът Даниел Крейг подобаващо влиза за пореден път в отговорната роля, след „Казино Роял”. Режисьор на новата лента е Сам Мендес, а за другите основни персонажи се разчита на Джуди Денч – неповторима, Хавиер Бардем – невероятен, Беренис Марлоуи – секси, Наоми Харис – страхотна, Ралф Файнс – справедлив и Албърт Фини – доброто куче. Въвеждащата песен във филма е поверена на медения глас на грами-дамата Адел. Така че, задължително намерете 142 свободни минути от деня си и ги оставете на агента и (не)приятелите му – те знаят как да ви оставят без дъх! Както и да ви разсмеят в умерени дози с типичен хумор от острова.



Може и да не вярвате, но този път Бонд ще ви отведе до родния си дом. Не очаквайте от негова страна сълзи и сополи, напротив! Е, огромната „къща” няма да издържи твърде много под натиска на куршумите и огъня. За сметка на това гледката е уникална, макар и сумрачна. Както и всички други пейзажни кадри, великолепно подбрани и представени от Мендес. И ако никога не сте виждали как изглеждат покривите на уникалния Капалъ Чарши в Истанбул и как се карат мотори върху им, то сега е моментът. Екшън ситуациите във филма отвеждат още и в Шанхай, Макао, Шотландия и Лондон, разбира се. Впечатлихме се много от кадъра, в който Бонд се остави в женски ръце да бъде избръснат с бръснач. Както и от азиатските фенери и искрящите фойерверки, летящи над тях. Също така сцената, в която агентът „се вози” 68 етажа на външен асансьор с… двете си ръце. И лакомият комодски варан, и паниката в метрото… За 142 минути героят на Крейг бе в опасна близост с три красиви жени – нищо ново, три невероятни автомобила – нищо неочаквано. И нищо от това не превъзбуди емоциите му извънредно, освен когато „лошият” Бардем взриви любимата му кола Астон Мартин, 63-та година производство. Толкова се ядоса, че направо около него всичко пламна – в пряк и преносен смисъл.



Засега можете да разгледате официалната страница на филма във Фейсбук, но утре, когато е премиерата, задължително отидете на кино. Продукцията носи сертификата „12А” за „умерено съдържание на насилие и употреба на вулгарен език”, така че и тийнейджърът може да ви придружава. 



Отидете и се изкефете на новия Джеймс Бонд. И после споделете впечатленията си!
 

More Movies & TV