Следва

Arsek, Erase & Mister AO създават своя проект ABSOLUT BLANK

ReelFeel празнува втората си годишнина с LEFTO и DEBRUIT Live

На 26-ти октомври клубната вечер ReelFeel ще отбележи втория си ... 

Music преди 11 години

На 26-ти октомври клубната вечер ReelFeel ще отбележи втория си рожден ден. Мястото на партито е Sofia Live Club, където през изминалите 24 месеца ReelFeel ви представиха множество артисти от всички точки на земното кълбо.

Видяхме и чухме на живо феноменални изпълнения на Theophilus London и DJ Kentaro, соул и фънк формациите на Wax Tailor и Alice Russell, парти машината The Nextmen и MC Wrek, буги-диско господарите Todd Terje и Ashley Beedle и още много други, но винаги в компанията на ирландското уиски Bushmills, което подкрепя Reel Feel от старта на проекта.

През новия сезон организаторите на клубните вечери ReelFeel обещават да запазят музикалната си линия и да срещнат родната публика с още иновативни и интересни артисти.Такива ще са и гостите и в първото издание за сезона, с което ще се отбележи втория рожден ден на поредицата.



LEVE-TOT (oт френски – раннобуден) или просто LEFTO e един от най-добрите селектори и диджеи, които Европа може да предложи. Участва в лейбъли катo Blue Note, K7 Records, Stones Throw, Jazzy Spot, този симпатичен белгиец е винаги една стъпка напред пред останалите. Един от любимите тейстмейкъри на Gilles Peterson, Lefto вече близо 10 години има собствено радио предаване по белгийското Studio Brussels, което се следи зорко от слушатели по цял свят.

Музикалната кариера на Lefto започва класически – Music Mania е първият рекърд шоп в който работи и където се запознава отблизо с джаз и хип-хоп културата . Музикалният вкус на Lefto винаги се движи напред, но едното му ухо като че ли винаги остава в миналото. Прочут е в цял свят със своите еклектични сетове, които съчетават hip-hop, funk breaks, futuristic beats, uk bass, африкански и латино ритми – при Lefto винаги можем да очавкаме неочакваното.

Освен диджей и продуцент, Lefto е куратор на една от сцените на гигантския фестиал DOUR в Брюксел. Всеки уикенд е на различна локация в света – от Токио, Сеул и Сингапур до Ню-Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис. От 2008г. е официален диджей на престижния фестивал на Gilles Peterson – Worldwide, а през миналата година Lefto и Simbad издадоха първата компиалция от сериите Worldwide Family на Brownswood records, а буквално преди седмици на пазара се появи и нова компилация – Lefto vol. 1, включваща артисти като Grems, Simbad, Ben Westbeech, Blackwax, Gang Colours и други. Освен всичко това, Lefto e един от малкото диджеи, които правят и филми за почти всяко свое участие.

Не се съмнявайте, че може да го слушате на живо в някой клуб, а след няколко часа, да видите и видео от същата вечер качено в каналите му в Youtube и Vimeo .



DEBRUIT e едно най-големите открития на френската електронна и хип-хоп сцена през последните години. Музиката му трудно може да се вкара в дадена категория, но на моменти ни се струва като записана по време на нападение през мрачните конгоански саундсистеми, блок партита в Лос Анджелис или саундчек от студиата на Кингстън в Ямайка.

Безкомпромисен откъм звучене, Debruit черпи идеи и семплира почти невъзможна за семплиране музика, идваща от различни точки на земята – от Ангола и Тунис до Турция и Нигерия, всичко това опаковано здраво през магическата му френска хип-хоп машина. През 2010 Debruit издава синглите “Spatio Temporel” и “Heart Beats for Haiti”, които го бетонират като един от най-иновативните френски бийтмейкъри.

Аудио-визуалното лайв шоу на dEbruit обикаля цялото земно кълбо – CAЩ, Канада, Англия, Франция, Германия, Източна Европа, Скандивия, Близкия Изток, а сред именната с които е свирил на една сцена можем да отличим Scream, Benga, Africa Bambaataa, Kid Cudi, Anti Pop Consortium и много други. Развитието му през тези години се дължи на работата му с имена като Om’Mas Keith (The Sa-Ra Creative Partners) и Daedelus и ремиксирането на музиканти като Zero7, Lee Scratch Perry, Rusko, Jamie Woon.

Дебютния албум на Debruit излезна тази година. “From The Horizon” е плод на близо три годишна работа, събиране на много стари записи, преслушване на африкански магнетофонни ленти, реинтерпретиране на различни мелодии и ритми. Един изкючителен албум, изпълнен с комбинация от много стилове и звуци, носещи невероятен заряд и енергия, които Debriut успешно пренася по време на изпълненията си на живо.

Освен Debruit и Lefto на 26 октомври ще чуем и идеолозите на ReelFeel – диджей дуото Sirius & Methodikal, които не се нуждаят от представяне, тъй като отдавна са доказали меломанския си нюх и таланта си зад пулта.

Билети за 26 октомври ще са на цена от 10 лв. и ще се продават само в деня на събитието на входа на Sofia Live Club.

More from View Sofia

More Music