Следва

Пищен барок в ноемврийския брой на How To Spend It

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Красиво, като картина, казваме обичайно и влагаме в този израз чувството на естетично удовлетворение от...

All fashion преди 11 години

Пищен барок в ноемврийския брой на How To Spend It

Красиво, като картина, казваме обичайно и влагаме в този израз чувството на естетично удовлетворение от изкуството в чист вид. Тази сесия от ноемврийския брой на списание How to Spend It буквално илюстрира изразa, приличайки на колекция от невероятно цветни и пищни картини от XVII-XVIII век. Моделите са като нарисувани в най-прекрасния смисъл на думата за нуждите на този стилистичен шедьовър, облечени в умопомрачително богати рокли с камъни, бродерии и апликации от последните, есенни колекции на Balmain, Dolce & Gabbana, Lanvin. Около хубавиците цари барокова пищност, самите модели са богато доукрасени освен с перфектен сценичен грим, точно като от сцена на някакъв спектакъл, още с цветя, венци, пилета, пеперуди и зайци, от стените наоколо надничат портрети и натюрморти, а окото, жадно за повече красота, потъва в диплите на завеси и драперии, свещници и дамаски, позлатени огледала и глобуси.



Сесията е заснета от фотографа Андрю Ий, моделите са Нина Портер, Мери Белантайн, Лаура О'Греди и други.
Възхвала на барока с цялото артистично и историческо уважение, дължими на този пищен и царствен стил.

Виж още от нея>>

Освежаващ летен душ в lookbook-a на Mother of Pearl



Красота, изящество, индивидуалност, настроение - това е накратко начинът, по който може да се опише впечатлението при първото разглеждане на новия каталог на английската марка Mother of Pearl. Богати, дълги поли с къси топове, декорирани единствено с широки, декоративно подчертани ластици, костюми с пола, нещо толкова женствено и често неглижирано в забързаните ни съвременни гардероби, прекрасни едноцветни ансамбли. Цялата пролетно-лятна колекция за 2013 на слабо познатата у нас марка прелива от пролетно бушуване - на цвят, на щампи, на детайли.



По красивите летни дрехи цъфтят безброй цветя, тичат елени, палми, реки и залези фиксират вниманието. Този художествен почерк никак не е случаен - началото на пребогатия принт върху дрехите слага Нюйоркският художник Франческо Симети, който в този случай /веднага след Фред Томазели, Поли Морган и Джим Ламби, ангажирани за предните колекции/ се оказва главният помощник на основателката на бранда Мая Норман в работата над Колекцията Пролет/Лято 2013. Прекрасни творения, много цвят, настроение като за кралица - гарантирано усещане за нов живот, възраждане, пролет.



Обувките в този лукбук също са ни абсолютна слабост - Mother of Pearl ги правят съвместно с марката Pierre Hardy така, че да кореспондират с естетиката на дрехите по начин, достоен за перфектен стилов урок.

Виж още от нея>>

Каролина Талер в есенния брой на спиасание Sleek



Секси, небрежна, перфектна е Каролина Талер в тази сесия на излизащото в Берлин на английски списание за изкуство и мода Sleek. Бразилката е изключително точна в интерпретацията на есенно настроение, облечено в съвършена градска мода, с леко, но не натрапчиво блогърско звучене. Снима я Маркус Притци, стилист е Изабел Тири, а названието на сесията е Come as you are. Ключовата идея е ясна - комфорт и придържане към собствения стил, а главни роли в интерпретацията имат още палтото от есенната колекция на Celine, толкова модерните тези дни щампирани топове, задължителната този сезон зимна парка. Sleek доставя такава наслада на сетивата в средата на есента, че започваме да мислим, че това е любимият ни сезон.

Виж още от нея>>

Зимната рекламна кампания на Hugo by Hugo Boss



Харесваме тази рекламна кампания заради пестеливия похват, заради архитектурното чувство и заради усещането, че е направена точно по мярка на големия немски бранд. Просто чудесни са Касия Страс и Матиас Лауридсен, а аскетичността и чистотата в цветовете ни превръщат в тотални фенове на тази работа. Зад обектива е Даниъл Джексън.

Виж още от нея>> 

Ревю на Ermanno Scervino в София



Харесахме изключително много идеята на бутик Ermanno Scervino да приветстват колекция есен-зима 2012/13 с красиво ревю, което се оказа за оказа единственото модно събитие в града през изминалата седмица.

Шестгодишният кон Трой, порода фризиец със жокей Красимир Симеонов откри официалното ревю на италианският дизайнер за този сезон в петък вечер. Улица „Съборна”, където се намира бутикът от веригата на марката, остана затворена за движение, за да могат гостите да наблюдават най-новите 25 модела висок клас дрехи за жените, 15 за мъжете и няколко прелестни детски модела.

По 18-метровия подиум дефилираха едни от най-добрите топ модели на „Ивет Фешън”, сред които Ваня Билева, Кристина Милева, Ирина Джупанова, актьорът от филма „Кецове” Иво Аръков, Денис Георгиев.

Новата колекция буквално „избухна” във фонтани от фойерверки под звездното небе и специално построената сцена за дефилето.

Виж още информация и снимки за събитието тук>> 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.