Следва

Love and Liberty: Как се прави готина музика, или седмината от Southwick

Хелоун парти с образователна цел

Всички присъстващи ще станат свидетели на... 

Events преди 11 години

На 31 октомври от 14 ч. комплекс Te Quiero и училище „Светлина“ организират уникално по рода си парти за деца по случай празника на Вси Светии Хелоун, където акцентът ще бъде въвеждането на малчуганите в тайните на здравословното хранене чрез поредица от игрови активности.

Инициативата е подкрепена от Евро-Ток България, член на Европейската кулинарна асоциация, официален консултант на ЕК в областта на храните и здравословното хранене.

Официални гости на събитието ще бъдат г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образованието към МОН за София, г-н Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“ и д-р Антон Генов, директор на Областна дирекция по безопасност на храните за София-град.

Децата на възраст между 6 и 10 години ще съчетаят полезното с приятното като сами се погрижат за цялата украса за Хелоуин в комплекс „Te Quiero“, след което с помощта на стриктните инструкции на професионални готвачи децата ще се учат да приготвят различни блюда, включени в здравословната средиземноморска диета и ще получат ценни съвети за балансирано и разделното хранене.

Всички присъстващи ще станат свидетели на демонстрация на азотно приготвяне на сладолед – особено атрактивна технология, при която се прави шоково замразяване на -196 градуса. Температурата на получения сладолед е от -8 до - 11 градуса. Така учениците ще видят приложени на практика законите на физиката.
Забавлявайки се по време на празненството, децата неусетно ще усвоят познания и в областта на етикецията, маниери и цялостна култура на храненето.

Хелоун парти с образователна цел се осъществява за втора поредна година по инициатива на училище „Светлина“ и комплекс „Te Quiero“.

„Правим всичко възможно, за да възпитаме у децата здравословни навици на хранене като се надяваме, че с това ще активизираме и други представители на нашия бранш и бизнеса да дадат своя принос в тази посока – все пак децата са нашето бъдеще“, сподели г-н Константинов, собственик на комплекс “Te Quiero”.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.