Всичко, което трябва да знаем за пилинга от д-р Радина Денкова

Женската красота е едно от нещата, които всяка дама, независимо от възрастта си, приема за истински дар. За да бъде тя по-трайна и устойчива на годините...

Женската красота е едно от нещата, които всяка дама, независимо от възрастта си, приема за истински дар. За да бъде тя по-трайна и устойчива на годините, има редица неща, които е добре да се предприемат, когато става дума за грижа. Една от процедурите, които вълнуват голяма част от жените, е пилингът. За това какво представлява той и какви са положителните неща от една такава процедура ще ни разкаже отново д-р Денкова от Aesthe Clinic.

Като за начало трябва да различим трите вида пилинг, които се предлагат в клиниките за разкрасяване. Това са: химичен, лазерен и механичен. Всеки един от тях обаче дава различни резултати. Най-елементарният е механичният. Той се прави с по- груби абразивни частици. Тези частици могат да бъдат ситно смлени кайсиеви или бадемови ядки, както и различни растителни екстракти, които обаче са с много фина структура. Действието им върху кожата се изразява с излющване на горния ѝ слой и отварянето й по този начин. Така външното ѝ състояние се подобрява, а резултатът е една по-сияйна кожа. Към механичния пилинг спада и микродермабразиото. Неговото действие цели да освежи кожата и да премахне грубия слой, който запушва порите отдолу. Диамантеното микродермабразио може да се ползва както от по-млади, така и от по-възрастни жени. Неговото действие е посредством диамантени микронакрайници, които въртейки се почистват и освобождават кожата от горния й слой.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.