Следва

Княгина Калина страда за брат си Кардам на годишнината от сватбата си

Love and Liberty: Как се прави готина музика, или седмината от Southwick

Те са група от 7 готини градски момчета. Божидар Василев (тромбон, вокал), Денис Попстоев (алт саксофон), Волен...

People of art преди 11 години

Те са група от 7 готини градски момчета. Божидар Василев (тромбон, вокал), Денис Попстоев (алт саксофон), Волен Милчев (вокал), Михаил Филипов (клавишни), Симеон Петрунов (бас), Деян Илиев (ударни), Александър Славчев (китара).

През ноември представиха първия си албум „От плът и фънк“, който предлага плътно съдържание с истински и неподправен фънк. Именно съдържанието носи плътността на звученето на музиката в албума, която изпълва цялото пространство и оставя трайни следи в съзнанието на слушащия я.

Свирят често в Sofia Live Club и други клубове, наричат ги генераторите на модерен фънк с български произход и са част от обещаващия музикален лейбъл Music Clinic Records.

Те са Southwick и бързо станаха популярни с таланта и упоритостта си.

За това как се успява тук и сега с музика и за още любопитни неща, попитахме седмината в интервю: 

VS: За последните две години създадохте групата Southwick, а сега излиза и дебютният албум, какво пропускаме?
За тези две години се случиха ужасно много неща. Много е странно как нещата се обръщат точно в един определен момент. Този момент за нас беше първият ни рожден ден. След него започнаха да ни канят на партита и фестивали. Та за тези две години свирихме в най-яките клубове в страната. Миналата зима направихме турне. Свирихме на Spirit of Burgas 2011 и 2012, Elevation 2012, A to Jazz 2012, BrazzoBrazzie, подгрявахме носителя на грами Jazzy B и т.н. Освен това пуснахме и първия си сингъл Pink Skies, към който снимахме и чудесен клип.



VS: В България важи правилото, че когато на едно място се съберат поне двама души, всеки се прави на велик началник и иска да командва. Така ли е при вас и кой е тарторът?
Най-умното ни решение като банда още в началото беше да правим много репетиции. Освен това хората са го измислили много преди нас - всяка банда трябва да има бенд лидер. От самото начало се разбрахме, че това ще е TromBobby. Това доста ни улесни. Естествено имали сме доста големи спорове помежду си но никога не сме изпадали в крайности. Може би факта, че сме приятели доста ни помага.

VS: Кой е вдъхновеният Шекспир, който пише песните ви?
Всичките ни песни са наши. Почти всеки има собствено парче, някои повече. От 13-те трака в албума - 3 са на Денис, 2 на Деян, 1 на Симеон, 7 на Боби. Всички текстове са дело на Волен и Боби. Номерът, е че почти винаги носим една определена идея на репетиция и благодарение на всеки един от нас поотделно, тази идея се превръща в парче на SouthWick. Много редки са случаите, в които някой има пълна идея за песен и останалите трябва просто да "изпълнят" партията си.

VS: Разменяте ли си крушета заради секси мацка?
Честно казано никой от нас не помни да се е случвало нещо подобно, но дали мацките си разменят крушета заради нас, не можем да кажем.

VS: Дразни ли ви „чалга” влиянието или преживахте този период?
Ние никога не сме разбирали тази "култура". Даже последната година се наблюдава огромен спад в поп-фолк индустрията. Ние не слушаме чалга. Не слушаме и естрада. Така че самата музика няма как да ни дразни. Най-големият проблем на чалгата е културата, която се създаде покрай нея и хората, които боготворят този lifestyle. Както стана дума обаче, те стават все по-малко.

VS: Защо правите музика в България?
Защото сме българи. Винаги ще правим музика в родината си. Надяваме се скоро да видим как ще ни приемат и по другите географски ширини.



VS: Бира в парка или уиски с лед в някой бар? Къде можем да ви видим в София?
Обожаваме студената биричка в слънчевия парк или на плажа. Все пак сме клубни музиканти, така че уискито в бара не може да избяга. Можете да ни видите там, където се събират нормалните градски хора - градинката пред народния, баровете между нея и НДК или в някой от клубовете за жива музика.

VS: Разкажете ни една смешна случка, която наскоро сте преживели?
Имаме доста смешни случки. Все пак сме 7 момчета. Една от тях е свързана с първото ни свирене извън София. Бяхме с един много стар бус, който беше без гражданска отговорност но ние разбрахме това след като ни спряха първите катаджии по пътя. След като от студентски град до караулката на излизане от София за Пловдив ни спряха още 3 пъти, настроението ни доста бързо се скапа. Както споменахме обаче, бусът беше доста стар, така че имахме 6 часа от София до Пловдив, в които да се развеселим.

VS: Мама, гаджето или вие сами си купувате дрехите?
Най-често си избираме дрехите сами, а на сцена носим дрехите от приятелките си (най-хубавите). Мамините дрехи носим само на репетиции.

VS: Кажете ни нещо яко за вас, което никой не знае?
От доста време работим по въпроса да наемем къща, в която да преместим студиото и репетиционната си. Това все пак означава, че ще трябва и да живеем в нея за записите на следващия албум.

VS: Какво ви отличава като група?
Нека публиката прецени това.

Свобода на говоренето, стила и изразяването! 
Интервюто с момчетата от 
Southwick е осъществено, благодарение на Logitech и новите им дизайнерски продукти:



 
Безжичните клавиатури и мишки в невероятни принтове и цветове на Logitech, освен с красота, обогатяват деня със свободата на движение, заложена като основна идеят в "необвързаните" wireless продукти на марката. 
 
Още от поредицата Love and Liberty: 
Love and Liberty - Сутрин в 7.00 точно с Миа Сантова
Love and Liberty - Градината на очакванията, или светът през очите на Кристин Димитрова
 

Анкета

Каква компютърна мишка предпочиташ?

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра