Следва

Какво ново - умопомрачителен състав за новия филм на Джордж Клуни

Княгина Калина страда за брат си Кардам на годишнината от сватбата си

Дъщерята на експремиера Симеон Сакскобърготски, княгиня Калина, отпразнува десетгодишнината от сватбата си в...

People of art преди 11 години

Дъщерята на експремиера Симеон Сакскобурготски, княгиня Калина, отпразнува десетгодишнината от сватбата си в тъжни и донякъде депресивни състояния, съобщават от сп. „ Ванитатис”, цитирани от 24 часа. 

Преди 10 години, на 26 октомври в резиденция "Царска Бистрица" на Боровец, сред редица благородници от цял свят княгинята взе за съпруг мореплавателя Китин Муньос, но сега, по желание на самата Калина, двамата влюбени отбелязали щастливия повод със скромна литургия в православна черква в мароканската столица Рабат заедно с петгодишния им син Симеон-Хасан. Главната причина за непретенциозното честване е тежкото положение на любимия й брат Кардам, който след катастрофата през 2008 г. е във вегетативно състояние. На юбилея си, със сълзи и много мъка, Касамотна лина си спомнила за болния си брат, който тя приема за свой учител в живота.

Китин и Калина живеят от няколко години в Мароко, където зетят на Симеон е посланик на добра воля на ЮНЕСКО. Там се и състояло скромното тържество, където дошли и няколко по-близки приятели, а след самата скромна церемония съпрузите спретнали семпла следобедна закуска в двора на рабатската черква за малцината присъстващи и единственият присъства роднина Хосе, братът на царския зет.

Съпрузите дори не пожелали на юбилейното им тържество да дойдат мароканският крал Мохамед VI, чийто покоен баща Хасан II бе сред най-близките хора на Симеон Сакскобургготски.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра