Следва

„Пощенска кутия за приказки”

Какво ново - умопомрачителен състав за новия филм на Джордж Клуни

От известно време насам в артсредите упорито се говори за новия проект на Джорд Клуни - филм с работното...

Movies & TV преди 11 години

От известно време насам в артсредите упорито се говори за новия проект на Джорд Клуни - филм с работното заглавие "Хора-паметници". Подробностите са оскъдни, но все пак се знае, че филмът е замислен като версия на книгата на Робърт Едсел "Хора-паметници: герои-съюзници, нацистки крадци и най-голямата гонитба на съкровища", в която се разказва за група изкуствоведи, избрани от правителството на САЩ, които се опитват да попречат на Хитлеровата армия да унищожи изключителните произведения на изкуството, заграбени от нея в годините на властването й.

Снимките започват на 1 март 2013 в Европа, а за Джорд Клуни се знае, че освен копродуцент и сценарист, е изпълнител и на една от главните роли. Втoрият сценарист на лентата е Грант Хеслов, с когото Клуни работи отдавна, но името на режисьора все още не е известно. За сметка на това актьорското съзвездие е разтреперващо и напълно окомплектовано.

Кейт Бланшет, Жан Дюжарден, Бил Мъри и Даниел Крейг се бомбастичните имена в лентата, които в комплект с това на Джорд Клуни гарантират извънредно кино-постижение с гарантиран финансов и имиджов успех.


Кейт Бланшет и Жан Дюжарден

Преди няколко дни Клуни каза по повод проекта: "Ще е огромно забавление. Имаме много голям бюджет, просто за такъв филм не може да е малък. Снимаме в Нормандия. Двамата с Грант /Хеслов/ търсехме такъв проект отдавна. Не сме против комерсиалното кино, напротив, но искаме освен комерсиално, то да може и да каже нещо. Този филм ще е точно това".


Даниел Крейг

Честно казано, само като си ги представим един до друг Крейг-Дюжарден-Клуни и ни се подкосяват коленете. Но, ей го къде е март.
 

More Movies & TV