Следва

Какво НОВО - Никола Гескиер напуска Balenciaga

Trend report - Бургундско

Виненото, или още бургундско, бордо, кралско, е цветът, който този сезон получава дължимото му преклонение от...

All fashion преди 11 години

Виненото, или още бургундско, бордо, кралско, е цветът, който този сезон получава дължимото му преклонение от големите майстори по подиумите на есен-зима 2012/13 и това нас изключително силно ни радва. Защото ако има цвят, който най-добре да пасва на есента и да обгръща в топлина всичко и всеки, то това е този. Магически. Вълшебен. И много ноемврийски.

Бургундското не е звездата на зимата, както е, да кажем, лилавото, милитъри цветовете или флоралните принтове, но пък заявява трайното си оставане, поне докато не бъде заменен с по-красив. Но едва ли! 

След като го видяхме великолепен и с такава любов да стои на всичко с красивите стрийт стайл примери, потърсихме и още доказателства, че го има и е прекрасен.

Всички му се възхищават. От YSL през Acne, Peter Som, Rodarte, Celine, DKNY, Ralph Lauren до Maison Martin Margiela, Alexander Wang, като го предпочитат от врата до глезените. 

Освен силен цвят при палтата, пуловерите, саката, панталоните и изобщо всяка важна част от гардероба, бордо е любим цвят за обувките и чантите, аксесоарите, червилото и ноктите тази есен. 



И той като черното е създаден да бъде носен с всичко, но за разлика от неутралния си събрат, не носиш бургундско, когато искаш да останеш свит и незабелязан. И въпреки силната му привлекателност, не крещи и не дрaзни, а е мек и нежен, лек и вдъхновяващ. 

Обичаме го върху устните си, ноктите и чантите. Искаме и чифт разкошни кожени ръкавици в този цвят, както и рокля от кадифе (материята на аристократите ще му пасне съвършено).
 

More All fashion