Следва

Келси Ван Мук за Elle Канада

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Този път е за ноемврийски брой на френското издание с модела Сигрид Агрен, която е изумителна в яркия грим и...

All fashion преди 11 години

Кампанията на Cavalli за Target с Каролина Куркова

Чувството ни е, че на Каролина Куркова не й харесват и не й отиват тези дрехи. Твърде зряла, или прекалено позната, или в повече сериозна или просто малко демоде.

Не знаем със сигурност, но нямаме усещането, че при първи знак ще се втурнем да купуваме Cavalli за Target, Австралия.

Нещо не е на място, дори да е само нелепото чувство за жарко лято в средата на ноември, което усещаме тук по чисто географски причини и за което, разбира се, прекрасните австралийци нямат никаква вина.







Капсулната колекция иначе се състои от 42 артикула, до един оцветени с почерка на италианския дизайнер - нормално виждаме принт, цветя, животинска щампа. Автор на снимките е все по-солидният с позициите си в модния бизнес Джампаоло Сгура, а чешкият топмодел е призван да направи привлекателна модата на Кавали за по-масовия купувач, каквато е и идеята на всички подобни колаборации.

Сесията с Келси Ван Мук за Elle Канада



И не защото не е естетична или защото Келси Ван Мук не ни е симпатична в строгата си красота, а зaщото имаме чувството, че точно този подход в интерпретирането на есенните тенденции ни се поднася по точно този начин вече може би за 5 път от сходни по характеристиките си издания. Не ни се иска ювелирното палто на Jil Sander да девaлвира като стойност заради преголямото му разнасяне насам-натам, не ни се иска очаровaнието на белите обувки да помръкне, и не ни се иска чувството за есен да е толкова необяснимо угнетяващо.

Фотограф е Ричард Бернардин, стилист е Сара Брун, а броят е е ноември 2012.

Виж още>> 

Косата на Тони Гарн за Numéro Tokyo





Интересна хрумка на стилиста Katie Mossman за пресъздаване образа на модната икона Туиги чрез модела Тони Гарн. Но срещаме отново корица на списание, в този случай декемврийския брой на Numéro Tokyo, в който определено ни смущава решението на коафьора да придаде изтощен вид на косата. Вероятно е целял да я неглижира и да я приближи повече до идеята за хипарския шик, какъвто трябва да се усеща от кадрите, но точно косата e една част от стайлинга, която винаги трябва да е перфектна, без значение от това каква концепция следва.

Отново корица на Numero



Този път е за ноемврийски брой на френското издание с модела Сигрид Агрен, която е изумителна в яркия грим и великолепното Gucci творение - рокля в зелено кадифе от колекция есен-зима 2012. Фотографът обаче не е Тери Ричардсън, въпреки че има неговия маниер, а Катя Роулес, чиято идея вероятно е била заложена именно в еротичната провокация чрез доста добрата гледка към зърната на Сигрид, които следват само след скрол надолу. 

Не харесваме този фотографски трик не за друго, а защото в един подобен впечатляващ стайлинг, очакваме да видим още по-впечатляващи форми, за което самият модел няма вина. Гледката към зърната й обаче, които на фона на грандиозния разкош са меко казано невзрачни, ни прилича на отчаян вик за внимание, а това винаги личи и не прави добро впечатление.

Бет Франке в рекламната кампания на Bottega Veneta Resort 2013



Колекция Resort 2013 на италианския бранд не бе сред най-красивите показани, но определени се оказа сред най-практичните в пролетния ваканционен сезон. В рекламната кампания, излязла миналата седмица, взима участие Бет Франке, модел с доста голям професионален опит зад гърба си, която е чудесна, облечена в Bottega Veneta.

Само че не можем да се отървем от това странно чувство, че позата, изражението и цялото внушение за липса на динамика вече сме го виждали някъде. Всъщност, пак с Бет Франке, но преди повече от седмица в рекламната кампания на Jaeger! Един и същи модел, еднакви по маниер статични кадри.
 

More All fashion