Все повече болни от анорексия и булимия у нас

Зачестяват случаите на анорексия и булимия в България, алармират психиатри и ... 

Зачестяват случаите на анорексия и булимия в България, алармират психиатри и специалисти по хранителни разстройства, съобщи TV7.

В България липсва точна статистика за точния брой на засегнатите, а най-често помощ за тях търсят близките им, едва когато пациентът има нужда от реанимация и трябва да влезе в болница.

Коментари: 1

G
gsbeyondthewildest (2017/03/14 / 07:31)
Аз се казвам И. и съм компулсивно ядяща. Моето хранително разстройство ме мъчеше повече от десет години и премина във всякакви фази (анорексия, булимия, преяждане), като най-основната беше на преяждане. Днес съм щастлива и благодарна, защото не ми се налага да пазя диети, нито да ям храните, към които съм пристрастена. Работя 12-стъпкова програма за възстановяване от хранително разстройство, меря си храната 3 пъти на ден, предавам ги на човек, който работи същата програма и има повече опит, и не ям нищо между храненията. Имам нормално тегло и добър живот, пълен с много приятели. А преди исках да се самоубия. Толкова бях затънала в ада на храната. Това е болест, а не каприз. Всеки, който мисли, че има проблем с храната и не може да я контролира, е добре дошъл на нашите сбирки. Ние сме Анонимни Грейшийтърс (greysheet.org). Сбирки имаме всеки вторник от 19 ч. до 20 ч. в гр. София на бул. Стефан Стамболов 34. Скайп за, на който също се провеждат сбирките в реално време: gsbeyondthewildest. Заповядайте!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.