Следва

We love: Винтидж съкровищница с етикет Gucci

Дизайнери за следене: Джоана Пайбъс и дебютът й “Splice Me”

Талантлива за смесвания и оригинална в почерка, тя представя на публиката извънредно интересна амалгама от...

All fashion преди 11 години

“Splice Me” е дебютната колекция на Джоана Пайбъс. Колекция различна, постмодернистична, пълна с внушение, но лека, лежерна и очевидно удобна за носене.

При всички случай достатъчно атрактивна, за да обърне вниманието на гилдията върху създателя си - изключително важна и необходима стъпка за всеки по-нататъшен успех.

Джоана Пайбъс е моден дизайнер със седалище Лондон, скорошен дипломант от University of East London.

Талантлива за смесвания и оригинална в почерка, тя представя на публиката извънредно интересна амалгама от поп-култура, последни тенденции в модата, плътно влияние на 60-те.

Несложни, но видимо прекрасно скроени силуети, симпатично овладян хумор в принтовете, дрехи с неповторим характер, силно разпознаваеми. Изобщо прекрасно достижение за дебютна колекция.

Марката си Джоана създава веднага след дипломирането си по-рано тази година. Преди тази смела стъпка, Пайбъс работи за Giles Deacon като междувременно затвърждава уменията си с дизайнера Александра Ман, с която твори заедно и до днес.





"Колекцията ми Есен/Зима 2012 е изцало посветена на Постмодернизма. Препратката е към Memphis Group furniture design от 80-те - дизайнерска група, оставила траен отпечатък в мебелния дизайн. Прости и ненатрапчиви форми и задължително чувство за хумор. Благодарна съм много за интереса у колегите и стилистите към моята първа колекция. И независимо, че сега съм в една малка стаичка, която служи и за магазин, скоро се надявам да имам свое собствено студио. Засега най-важното за мен е усъвършенстването на уменията ми."

Джоана е освен талантлива, още много приятна за общуване и абсолютно открита за въпроси на журналисти.
Ето какво отговаря дизайнерът на някои от въпросите в кратко блиц-интервю след представянето на колекцията:









Не мога да живея без?
Интернет.

Най-голямата фешън грешка?
Crocs - никой не трябва да има такива.

Какъв добър съвет си получавала или би дала, ако ти поискат?
Най-добрият съвет, който ми е даван някога е "Няма никакъв проблем да кажеш Не". Докато най-добрият съвет, който аз бих дала, е да работиш здраво за това, което обичаш, и резултатът няма да закъснее. И да си добре организиран - това наистина помага.
 

More All fashion