Следва

Derida Dance – ARTeFACT

Иновативен център за семейството отваря врати в началото на ноември

От началото на ноември София има свое място, където деца и родители ще могат да... 

Events преди 11 години

Артисти, изкуствоведи, журналисти и психолози обединяват усилия и опитност в „Центърът“

07 ноември 2012 г. От началото на ноември София има свое място, където деца и родители ще могат да осмислят свободното си време заедно - „Центърът“. Форматът му е иновативен, насочен изцяло към семейството и цели да укрепи връзката между родители и деца и да намали емоционалната отчужденост в различните нива на общуване.

Под своя покрив „Центърът“ събира ентусиазма и опитността на писатели, актьори, художници, режисьори, психотерапевти и психолози, които ще обединят своите знания и подкрепа в създаването на място, където всеки член от семейството намира своето кътче.

Основателите на „Центърът“ възраждат идеята за някогашния Пионерски дом, придавайки й актуално звучене – почасовите занимания за подрастващи се трансформират в клубове по интереси, ръководени от популярни в ежедневието ни личности, готови да предадат своята опитност на следващото поколение.

Разчупва се традиционния формат и към класическите занимания по пеене, китара, театър и изобразително изкуство се добавят нови, съобразени с разбиранията на поколението, което сега израства – Етикеция и маниери, Реставрация, ТВ репортер, Журналист, Йога, Еколог с камера, Фотография и видео.

Всеки един от клубовете запазва принципа „познание чрез забавление“. В основата на заниманията е разбирането и уважаването на детския или тинейджърския Аз, оформянето на личността, изграждането на ценностна система и модел на социално поведение в подрастващите, адекватен за съвременността.

Всъщност какво е различното в „Центърът“ - комплексният подход към семейството като цяло, без значение дали става дума за оползотворяване на свободно време, за професионален съвет към родители или за подкрепа при решаване на проблем в отношенията вътре в семейството, на улицата или в училище.

Родителите имат възможност да изберат подходящ клуб по интерес, който да упражняват с децата си; да поговорят с психолог, ако имат нужда от съвет или професионална консултация; да се включат в уъркшопове и обучителни модули за родители.

„Центърът“ е нашият отговор на МОЛ културата и заливащото ни отчуждение. Израз на нашата грижа за нашите деца, на желанието ни да ги подготвим по-добре за живота извън семейството, да ги направим по-социални и по-можещи“ - споделя Неси Фетова, основател на „Центърът“ - „Искаме да събудим сетивата им за изкуството и, ако можем, да създадем щастливи и успешни граждани. Разчитаме на хората, които вече са част от екипа ни – Пламен Герасимов, Вичо Балабанов, Жана Бехар, Румяна Гочева, Силвия Въргова, Петър Софрониев, Дечо Чипилов, Виктория Аронова, Яница Неделчева, Христо Михайлов, Валя Петева ... и на родителите, които ще ни подкрепят“.

Първите клубове по интереси и уъркшопове за семейството ще започнат в началото на месец декември. Родители и деца ще имат възможност да разберат какво и как ще се случва в различните занимания в Дните на отворени врати в „Центърът“- 1 и 2 декември. Капацитетът на „Центърът“ е с прием до 600 посетителя месечно – деца и родители.

Повече информация можете да откриете в сайта centarat.com.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?