Следва

We love - Кейт и Риана за V Magazine

Who is he: 10 любими факта за Робърт Редфорд

Сценичният му опит в комбинация с привлекателната външност закономерно водят до множеството почитатели и отличия...

Други преди 11 години

Тази сутрин те попитахме Who is he? и не се съмнявахме, че ще разпознаеш лицето от черно-белия фотос, което носи името Робърт Редфорд. Сценичният му опит в комбинация с привлекателната външност закономерно водят до множеството почитатели и отличия, които той има, но освен тези факти, с които, сигурни сме, си наясно, има още поне 10, за които може би не подозираш. Ето ги и тях:

1. Робърт Редфорд се слави като вечен бунтар, но първоначално славата му на такъв се разнася в ученическите години, когато заради своенравния си нрав и това, че е доста буен младеж, който "яде" главните букви в училище, той губи баскетболната си стипендия в Университета в Колорадо.

2. Малко по-късно той изучава изкуства в Института "Прат" и се отдава на живот като художник в Европа, но все пак творецът Редфорд избира актьорската игра и започва да я изучава в Американската академия за драматични изкуства в Ню Йорк.

3. Лола ван Вагенен го измъква оттам, за да се омъжи за него на 12 септември 1958 г. Развеждат се през 1985 година след 27-годишен брак и четири деца.

4. Най-големият му син - Скот, умира малко след раждането си от SIDS, дъщеря му Шона е художник, синът му Джеймс е сценарист, а Ейми е актриса.

5. Редфорд прави своето прохождане в телевизията в епизод на сериала „Maverick” през 1960 г., две години по-късно се снима за първи път в киното във филма „War Hunt” (1962). Филмът е дебют и за още един мъж, кой ще се превърне в един от най-известните режисьори на своето време - Сидни Полак.

6. През 67-ма отказва ролята на Бен Брадок в „Абсолвентът” , защото счита, че не би могъл да предаде наивността на героя.

7. Бил е определен за ролята на Майкъл Корлеоне в „Кръстникът”.

8. Основател е на кинофестивала Сънданс, наречен на героя му от филма 'Бъч Касиди и Сънданс Кид' (1969).

9. Играл е в 5 филма, в които под една или друга форма става дума за изневяра „Великият Гетсби” (1974), „Извън Африка” (1985), „Хавана” (1990), „Неприлично предложение” (1993) и „Повелинелят на конете”(1998).  

10. Първата му професионална актьорска изява – водещ на ТВ игра, му носи 75 долара.
 

More Други