Следва

Натурални хранителни добавки на ISOPLUS вече са на българския пазар

Weekend to-do list - Красота с коприва

Уикендът предполага глезене. На всяка клетка от тялото, без изключение. Но точно сега, в началото на зимата...

Hair преди 11 години

Уикендът предполага глезене. На всяка клетка от тялото, без изключение. Но точно сега, в началото на зимата, кожата на лицето най-много го заслужава. За щастие си обаче чуден природен продукт за красота, който освен на вкусна супа, е вълшебен лечител и като маска. Копривата, разбира се! 

Овлажняваща и тонизираща маска от коприва за суха и нормална кожа: 1 супена лъжица нарязани пресни или сушени листа от коприва се смесват с 1 жълтък и 1 супена лъжица топло мляко. Нанеси получената смес на лицето и остави за 15 минути. След това се измива с топла вода. Тази маска може да се използва и при комбинирана (смесена) кожа, нанасяйки я само на сухите участъци.

Освежаваща и стягаща маска за мазна кожа (при комбинирана кожа маската се прилага само на мазните участъци - челото, носа и брадичката): 1 супена лъжица от добре смлени пресни или изсушени листа от коприва се смесва с 1 разбит яйчен белтък и се добавят 4-5 капки лимонов сок. Нанеси сместа на лицето за 10-15 минути, след което изплакни с хладка вода.

От сока на пресни листа от коприва пък можеш да направиш страхотен лосион за мазна кожа: В 100 г водка добави 2 супени лъжици сок от коприва, затвори съда, в който си сложила всичко и го остав за един ден да престои на стайна температура. За употреба се разрежда половината количество с минерална вода.
С готовата смес върху памучен тампо се почиства чудесно мазната кожа 2 пъти дневно, сутрин и вечер. Отстранява се лъщящият ефект, а кожата става по-мека.
 

More Hair