Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Who is she? 10-те най-интересни факта за Хелена Кристенсен

Родената през 1968 година в Дания брюнетка със зелени очи беше днешната ни загадка в Who is shе...

All fashion преди 11 години

Родената през 1968 година в Дания брюнетка със зелени очи беше днешната ни загадка в Who is she?
A като награда за позналите - 10-те ни много любими факта за един от най-успешните супер модели три десетилетия.

1. Особената си южноамериканска красота и смуглата кожа Хелена дължи на майка си, която е перуанка. Датските (таткото на супер модела е чистокръвен датчанин) и перуанските черти са превърнали Кристенсен в модел с уникална харизма и забележително разпознаваеми черти.

2. Когато е на 18 години печели конкурса Мис Дания, коронована през 1986 година, и впоследствие се явява и на световния конкурс по красота Мис Вселена, представяйки родината си.

3. Не след дълго, когато осъзнава, че има бъдеще в модния бизнес, Хелена бързо си стяга багажа и заминава за Париж - мястото, откъде започват кариерата си всички велики модели.

4. Истинския връх Хелена достига през 90-те, когато Версаче я предпочита за всяко негово ревю и я определя като жената с най-красивото тяло в света - не много слаба, добре оформена, перфектна.



5. През 1991 година Хелена се появява във видео клип на Крис Айзък към песента "Wicked Game." и се превръща в звезда. Видеото е включване не веднъж в класации на MTv за най-секси клипове на всички времена, дори веднъж е било на 4-то място, и в класациите на VH1' "50 най-секси видео моемнти" и „100-те най-велики видеоклипа”, като в последната е под номер 13. От това видео винаги ще помним Хелена цялата в пясък с изтрит наполовина, ужасно секси черен маникюр.

6. Освен изумителни модни успехи, Йристенсен демонстрира и безпогрешен бизнес нюх - има свой бутик в Ню Йорк, който държи заедно с приятел, с името "butik"; реализира своя собствена линия дрехи Christensen & Sigersen; притежава магазина си за дрехи секънд хенд Yo-Yo Second Hand Shop, който се намира в Копенхаген.

7. Веднъж Хелена Кристенсен е запитана как нормално момиче, не с моделски размери, би се чувствало в нейните дизайнерски дрехи, на което супер моделът отвръща: „Не ми пука. Нямам идея. Не мисля за другите, а само за това как аз бих се чувствала”. Цитатът на Хелена се оказва върху гърба на книгата на телевизионната звезда Денис Лийъри, издадена през 2008-ма със заглавие „Защо боледуваме: Кака да си останем дебели, шумни, мързеливи и глупави.”

8. Кристенсен е и фотограф, нейни снимки често могат да бъдат видени в сесии за Nylon, Marie Claire и ELLE. Има и няколко изложби.

9. Има четиригодишна връзка с актьора Норман Рийдус, от когото има син Мингус, а преди Норман пет години дели един покрив с фронтмена на INXS Майкъл Хъчънс.

10. Хелена е творчески директор на списание Nylon, днес живее в Манхатън със сина си. Никога не е била омъжена.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.