Следва

Известните посрещат Maison Martin Margiela за H&M в България

Какво ново - Фотографии на младата Кейт Мос отиват на търг

Не се среща често образ на жива икона да се продава на търг, но 38-годишният супер модел го постигна с години...

All fashion преди 11 години

Не се среща често образ на жива икона да се продава на търг, но 38-годишният супер модел го постигна с години упорит труд, разкрепостен живот и разрушителни връзки. Фотографии от първите стъпки в модата на Кейт Мос, когато е едва на 14 години, отиват на аукцион в края на този месец, където се очаква да се изкупят за между 800 и 1200 паунда бройката.

Три снимки на невръстната тогава моделка от фотографа Дейвид Рос, правени през октомври 1988-ма, ще се обявят за продажба в аукционна къща Bloomsbury на 23 ноември, заедно с други фотографии.

"Кейт беше адски свеж образ", казва за нея Рос. " Изглеждаше трудна и непоколебима като всеки тийнейджър, но пред камерата умееше да прикрива нервността и притеснението си и изглеждаше сякаш й е супер комфортно. Всъщност, при нея най-доброто професионално качество е, че е честна."



Рос продължава: "За разлика от повечето млади модели, тя не се опитваше да докаже нищо, не проявяваше егоизъм, въпреки че се бе превърна в медийна сензация. Тя беше просто чудесно бяло платно, върху което фотографите рисуваха идеите си.”

Днес Кейт Мос, според хонорарите, които е заработила, струва близо 50 милиона паунда.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.