Следва

Ден X: Спечели демакиант CLARINS

Нашият есенен репортер в Париж - Разходка по авеню Монтен

Днес е ден за малко мода и аз с бърза крачка се отправям към място, което знам, че няма да ме разочарова...

All About Life преди 11 години

Една седмица в Париж през ноември звучи като достойно заглавие за филм, защото извън всички познати клишета, този град е пълен с толкова изненади и приключения, че си готов да му се отдадеш напълно и за цял живот.

За своето парижко преживяване месец преди Коледа, денят, в който се надяваме да ни се сбъдне поне една мечта, репортер на ViewSofia е в града, за да опита от всичките му сладости. В поредица от материали редакторът ни ще издава всичко за атмосферата на есенно-зимен Париж, убеждавайки ни, че билет до там може да е най-прекрасният подарък. 

Днес е ден за малко мода и аз с бърза крачка се отправям към място, което знам, че няма да ме разочарова - avenue Montaigne, което се намира в 8-ми арондисмон /квартал/ между Champs-Élysées и Place de l'Alma. Преди да смени името си в началото на 18 век, булевардът е наричан “улица на вдовиците”, защото там прекарвали дните си в траур. Разбира се, сега не е останала и следа от тъжния дух. Напълно обратното- avenue Montaigne е считана за най- скъпата улица в Париж, дори по-луксозна от прочутия Champs-Élysées, тъй като там са разположени най-известните марки - Louis Vuitton, Dior, Chanel, Fendi, Valentino, Ralph Lauren. Всяка витрина е аранжирана с много стил и вкус и нищо не е прекалено.


Витрината на Louis Vuitton



На авеню Монтен сe намира известният хотел Plaza Athénée, отворил врати през далечната 1911г. Красивата сграда е пищна и интересна с много орнаменти и кичести червени цветя на всеки прозорец. Този хотел е посещаван от известни личности като Джаки Кенеди, Грейс Кели, Майкъл Джексън, Опра Уинфри, Риана, Джони Деп, Бритни Спиърс, Ана Уинтур и още. Ето защо, много често могат да се видят папараци и фенове, дебнещи пред главния вход. Имах надежди да зърна някоя модна или музикална икона, но те си останаха празни. За сметка на това обаче, златната улица ме зареди с това, от което имах нужда- много изтънченост, много мода, много лукс. Това е Париж.


Escada

Някои от магазините предлагат човек, който паркира колите, което прави пазарът още по-лесен и приятен, тъй като проблемът с паркирането е навсякъде, не само в София. Е, в случая нямам терзания къде да оставя колата си, защото тук съм част от пешеходците, но е важно да се има предвид предлаганата услуга.


Бутиците на Fendi и Louis Vuitton 


Витрините на Dolce&Gabbana











Разходката тук ме кара да мечтая, но за какво повече, нали съм вече в Париж. А булевардът е уникален. Толкова елегантен, толкова шик, всеки детайл създава чувство за съвършенство. Една малка разходка по една прекрасна улица оставя неповторимо усещане, а пастелните кафяво- оранжево- жълти цветове на есента създават романтична и сантиментална приказка. 

Аз определено заситих модния си глад и мисля да заситя и глада за нещо вкусно и много френско, с някой шоколадов тарт например.

И ако трябва да опиша авеню Монтен с три думи, това ще са лукс, елегантност и, определено - френски.

Виж още: 
Нашият репортер в Париж - Една седмица в любимия град, която започва с палачинки, макарони и шоколад
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.