Следва

Sofia MENAR Film Festival представя киното на Близкия Изток и Африка

Lee Burridge и Matthew Dekay заедно зад пулта тази събота

Като истински братята по оръжие те се саморазправят по най-добрия начин с всеки дансинг, където и да свирят съвместно по целия свят. Точно тази битка очакваме да се развихри на 17 ноември в Yalta Club...

Music преди 11 години

Тази събота Yalta Club ще срещна родните фенове със съвременните Бони и Клайд в електронната музика – Lee Burridge и Matthew Dekay. Като истински братята по оръжие те се саморазправят по най-добрия начин с всеки дансинг, където и да свирят съвместно по целия свят. Точно тази битка очакваме да се развихри на 17 ноември в Yalta Club.

Двамата диджеи стават изключително добри приятели след една случайна среща по време на гиг в Ню Йорк през 2009 и моментално решат да опитат да работят заедно по съвместни проекти.

Събират се за първи път в Берлин през 2010, а резултатът не закъснява. Още с първия си съвместен трак Wongel (издаден за Cecille Records) покоряват върховете на класациите. Това ги кара да осъзнаят, че притежават нещо много специално помежду си и ги мотивира да продължат със съвместни проекти. Няколко години по-късно Matthew Dekay и Lee Burridge вече могат да се похвалят с доста успешни продукции в общата си биография - Out Of Order (Cecille Records), Gemini Spell (All Day I Dream), Fur die Liebe (All Day I Dream), Tubby (Get Weird) и Lost In A Moment (Innervisions), а също и ремикса за Groove Me на Ian Pooley.

Съвместната им работа прераства и в издателски бизнес с появата на собствените им лейбъли All Day I Dream през 2011 и Get Wierd година по-късно. Първият се стреми да издава електронна музика с характерен мек, топъл, хипнотизиращ и мелодичен звук, а другият им позволява да споделят по-странните и клубни мелодии за късно вечерта.

Билети за общата визита на Lee Burridge и Matthew Dekay в Yalta Club могат да бъдат закупени от мрежите на eventim.bg и ticketstream.bg.

 

More Music