Следва

Just like this: Кейт Мос

15 години Никола Гескиер за Balenciaga в 15 много любими визии

След като цели 15 години бе начело на Balenсiaga, напускането на Никола Гескиер, който оглавяваше творческия екип...

All fashion преди 11 години

След като цели 15 години бе начело на Balenсiaga, напускането на Никола Гескиер, който оглавяваше творческия екип на френската модна къща от времето, когато е едва на 25 години, определено не беше очаквано дори и от най-големите модни експерти.

Топлите взаимоотношения, които демонстрираха Гескиер и основателят на компанията-майка PPR, Франсоа-Анри Пино, явно не бяха достатъчни да го задържат и Никола извести света, че му е дошло време за чисто ново предизвикателство. Най-вероятно дизайнерът е взел отдавна решението и то е провокирано от идеята му да ръководи собствена марка. Някои модни коментатори спекулират и с информацията за това, че просто други брандове от семейството на PPR (Yves Saint Laurent и Gucci) се поставят като приоритетни за конгломерата и него това не го е удоволетворявало, но това е друга тема...

Каква е истината може би ще стане ясно някой ден, но това изобщо не е толова интересно, колкото какво следва от тук нататък. Всъщност истината е, че сме много по-нетърпеливи да разберем какъв ще е следващият ход на талантливия дизайнер, отколкото това кой ще го наследи в Balenciaga. Защото за времето, през което Никола твореше за Bаlensiaga, той си изгради име на адекватен и изобретателен дизайнер, който след всяка колекция усилваше интереса към себе си и марката, чийто криейтив ръководеше все повече и повече.

Селектирахме тези 15 прекрасни кадъра от колекциите му през годините, по един за всяка успешна, за да си припомним какво свърши Гескиер през тези години.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.