Следва

Какво ново - Кейт Ланфир напуска Elle US

Петте любими парчета на Маги Алексиева-MEY

Отдавна не се бяхме впечатлявали толкова силно от дебюта на някой, но ни се случи съвсем наскоро, когато Маги Алексиева - Mey...

Music преди 11 години

Отдавна не се бяхме впечатлявали толкова силно от дебюта на някой, но ни се случи съвсем наскоро, когато Маги Алексиева - Mey, певицата, която сигурно познаваш като една от финалистките в шоуто X Factor, пусна дебютната си песен и видеоклип "I Call It Smile". Видеото, което пресъздава красива меланхолия и акцентира на съвършенството на малките неща, наистина ни подейства вдъхновяващо, а песента... песента ни даде точно това, от което имахме нужда. Много добре премерено провокативно, нежно и романтично звучене!

Иначе талантът на Меу е открит още, когато тя е на 4 годишна възраст, когато запява в Националния детски хор. От шестгодишна свири на пиано, а на петнадесет започва да изучава саксофон. Завършва музикалното училище, а в момента учи в консерваторията, но не това говори за избора й на парчета днес. Маги истински се вълнува от джаз и това си проличава и в тази петица, с която младата изпълнителка се надява да запали интереса на повече хора към прекрасната музика.

При всички положения трябва да чуете песните, защото в тях, както и в самата нея, има много позитивизъм и стил, неща, които у нас трудно си пробиват път към широката популярност, но все пак мислим, че те най-много имат смисъл. 

Mey
 ще можеш да чуеш съвсем скоро на живо, защото самата тя ни издаде, че подготвя много специален коледен концерт, който да зареди почитателите й с много позитивни емоции и уют в навечерието на празника, но до него има още време. А днес можеш да се потопиш в очарователния избор на парчета, който тя направи и да прекараш един прекрасен петъчен следобед с нейната любима музика:

1. Musiq - Love 
Това е песента, която слушам, когато съм тъжна. Така усещам любовта... Това е първата песен, в която изпълнител се обръща конкретно към любовта като чувство – през възходи, падения, радости и болка.



2. Esperanza Spalding - I Know That You Know
Обожавам я, защото е различна. Бас линията е водеща и е уникален фактът, че Esperanza всъщност е басистка. Пеенето е изключително jazzy и цялото усещане от песента е положително и весело.



3. Nina Simone - My Baby Just Cares For Me
Защо? Защото това е истински джаз. Обожавам Нина Симон! Джазът от онова време е толкова чист, красив и нежен... А тази песен ме пренася в свят с много слънце и поле от цветя, на което да си танцувам и да се усмихвам до безкрай.



4. Josh Milan – Your Body
Това е най-милата и нежна песен на света! Кара ме да стана от стола и да започна да shake-вам :)



5. Moody's Mood For Love
Това е от 75-тата годишнина на Куинси Джоунс. Moody е велик саксофонист. Всеки път, когато гледам този live си казвам – толкова е сладък, когато пее. Тази песен предизвиква пеперудките в корема ми, защото той така ми предава собственото си усещане, че настръхвам. Препоръчвам същата песен във варианта на Amy Winehouse.



Виж цялата рубрика "Петте любими парчета на..." ТУК!

 

More Music