Следва

Последният филм на Наум Шопов "Инкогнита" с премиера на Киномания 2012

Санди Ривера и Виктор Калдерон идват отново в София

В рамките на по-малко от месец Yalta Club ще предложи на родните фенове поредица от партита, които биха изкушили и най-претенциозната публика...

Music преди 11 години

В рамките на по-малко от месец Yalta Club ще предложи на родните фенове поредица от партита, които биха изкушили и най-претенциозната публика. Клубът е заложил на микс от добре познати имена с дебюти на едни от най-нашумелите артисти от световната музикална сцена.

Още тази събота, 24 ноември, Yalta Clubще доведе за първи път у нас хлапето чудо Kim Fai. Той е сред любимците на Mark Knight и Steve Angello, които не спират да въртят траковете му, сигурни в това, че Fai e предопределен да бъде истинска звезда. Зад гърба му стоят участия на престижните фестивали Creamfields, Global Gathering, L.E.D, Love Parade и Tomorrowland най-често рамо до рамо с приятелите си AN21 и Max Vangeli. И не случайно Pete Tong ги определя като новите Swedish House Mafia. Именно с тях Kim Fai е свирил в Pacha, а сред звездните му изяви е съпорта на Deadmau5 в английското и американското му турне. В София обаче Kim Fai пристига сам, за да ни увери в качествата си на ремиксатор на Chase & Status, Jason Derulo, Penguin Prison, Lady Gaga и The Prodigy, а също и като продуцент на супер успешното лятно ЕP (PS/ Kato) за лейбъла на Steve Angello Size Records.

На 1-ви декември Yalta Club ще е домакин но поредното разтърсващо парти на един от най-успешните български лейбъли за електронна музика – Elevate. По тяхна покана за първи път у нас пристига - Robert Dietz. Дебютант за България, но не и за световната сцена, на която Robert Dietz е специална фигура от години. Напоследък името му свързваме с работата му за Cadenza и Vagabundos, съответно лейбъл и парти концепция, оглавявани от Luciano. Успоредно с това обаче Dietz издава за Cecille на Nick Curly, Saved на Nic Fanciulli и други топ-лейбъли, които определено го наредиха сред най-уважаваните млади продуценти на сцената. През лятото свири на големи събития като Exit Festival, Extrema Outdoor, Electric Zoo, мина през fabric Лондон, Pacha Ибиза и SpyBar Чикаго. През октомври и ноември турнето му преминава през Ню Йорк, Берлин, Лондон и Москва, за да стигне до Yalta Club в първият ден на декември.

Парти маратонът ще продължи на 7 декември с второто издание на Monster Black Party, чиито дрес код този път е White&Red. За доброто настроение и качествената музикална селекция отново ще се погрижат Bugs, Naso и Usual Suspektz.

За 8-ми декември, като специален подарък за всички настоящи или вече дипломирали се студенти, ще пристигне едно име, което в България не се нуждае от представяне – Sandy Rivera. Нюйоркската легенда с пуерторикански корени не крие, че Yalta Club е любимата му парти дестинация и тук той се чувства като у дома си. А българската публика отдавна му е показала, че чувствата са взаимни. Затова и партито за 8-ми декември със сигурност ще попадне в графата „легендарни” събития, за които след това всички с охота разказваме.

Само седмица по-късно, на 14 декември, зад пулта в Yalta ще застане големият Victor Calderone. Любопитното при него е, че колкото и добре да си мислим, че го познаваме, той винаги успява да провокира публиката с безпогрешния си усет за това как трябва да звучи съвременната хаус, техно и трайбъл музика. Затова и епичните му сетове могат да бъдат описани най-добре с името на собствената му марка: EVOLVE. Victor Calderone пристига в София заедно с убийствената красавица Nicole Moudaber, за чийто музикални завоевания ще чуваме все повече през следващите години. Два от последните й ремикса остават на върха на класацията за техно в Beatport – Front Pocket на Sian & Mladen Tomec и Chemistry на Carl Cox. Собствената й продукция за лейбълите Drumcode, Kling Klong и Waveform Recordings затвърждава реномето й на автор на феноменални парчета, които звучат убийствено по време на партитата на Carl Cox в Space и докато гостува нюйоркските клубове Cielo и Pacha.

 

More Music