Следва

Награда #7: Едногодишен абонамент за 2013 г. за списание Glamour

3 много добри причини да пием зелен чай точно сега!

Не е трудно да вкараме малко ред в дневното меню с чаша топъл зелен чай, особено когато имаме 3 напълно...

Health преди 11 години

Точно сега, в студения предпразничен ноември и на прага на леко истеричния декември, е много важно да намалим колкото е възможно някои излишни вреди на организма си - стрес, рязко покачване на килограмите, настинките и вирусите, и затова си има чудна и вълшебна течност, за която обаче се иска постоянство и дисциплина.

Не е трудно да вкараме малко ред в дневното меню с чаша топъл зелен чай, особено когато имаме 3 напълно основателни причини за това в края на есента и началото на зимата:

1. Помага да свалим няколко килограма
Особено важен в празничния сезон, когато ястията се сервират от 7 нагоре. Редовното пиене на зелен чай потиска апетита и ускорява метаболизма - две функции, които помагат да спестим и изгорим няколко калории.

2. За профилактика
Стресът, пътуванията, коледният шопинг могат да доведат до отслабване на имунната система (съвсем сериозно) и спасението в този случай е зеленият чай. Той има антивирусни свойства и е чудна профилактика срещу грип. А ако пием зелен чай 6 дни в седмицата, вероятността да настинем е почти нищожна.

3. Облекчава стреса
Ободряващата черна течност (кафето) може и да си е чисто блаженство, но приемането на прекалено много кофеин не е добре за организма. Голямата му употреба може да доведе до безпокойство, стрес и проблеми със съня, така че ако едната кафе пауза чудесно може да се замени със зелен чай, защото съдържа само половината количество кофеин в сравнение с нормална чаша кафе, а в същото време е далеч по-свежа и отпускаща напитка.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.