Следва

"От Понеделник" от Гергана Шумкова

Половин век не стига - "Ролинг стоунс" на 50

Пред 20-хилядна публика в препълнената лондонска "О2 Арена" Ролинг Стоунс" защитиха със стил и блясък славата си на най-велика група в света, написа след концерта в. "Телеграф"...

Music преди 11 години

"Едно невероятно приключение" - каза за кариерата си Мик Джагър, след снощния концерт, първия от пет години насам, с който Ролинг Стоунс отбелязаха 50 години сценична кариера.

Пред 20-хилядна публика в препълнената лондонска "О2 Арена" Ролинг Стоунс" защитиха със стил и блясък славата си на най-велика група в света, написа след концерта в. "Телеграф".

Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс, Рони Ууд и бившите другари Бил Уаймън и китаристът Мик Тейлър, които също се включиха към състава на групата, пропъдиха всички съмнения, че възрастта може да е повлияла на една от най-великите рок групи в света. И въпреки, че на сцената се качиха още Мери Джей Блайдж и Джеф Бек, за да празнуват заедно с тях, концертът беше единствено и само в чест на Ролинг Стоунс. Той обхвана цялата им забележителна творческа кариера, от втория им сингъл през 1963," I Wanna Be Your Man "до последната им, 2012, "Doom and Gloom."


Концертът снощи, който продължи над два часа и половина, ще бъде последван и от още три в САЩ. Минитурнето е кулминацията на няколко напрегнати месеца репетиции и записи за 50-годишнината. По този случай "Стоунс" издадоха фотоалбум, две нови песни, документален филм и имаха множество медийни изяви, както и кратък концерт на клубна сцена в Париж.



Всъщност групата бе критикувана заради високите цени на билетите - от 95 до 950 лири за ВИП-местата, но ветераните обясниха, че билетите са скъпи, защото правенето на шоу е скъпо. И как да не се съгласим с тях, след като бляскавите рокаджии, чиято средна възраст е 68 години, пяха повече от 2 часа и половина и след 23 песни все още подскачаха на сцената като момченца... това наистина е безценно!



Предположенията на сп. "Билборд" са, че бандата ще спечели 25 млн. от първоначално обявените четири концерта, към които бе добавен пети - на 8 декември в Ню Йорк. Всички останали обаче, се питат дали тези участия няма ще бъдат последвани от световно турне и още нови песни... или пък незалязващите рок легенди няма да имат сили да издържат...  

More from View Sofia

We Love: I Måneskin взривиха Лас Вегас, откривайки концерта на Rolling Stones

Celebrities преди 2 години

Måneskin взривиха Лас Вегас в съботната вечер, подгрявайки концерта на The Rolling Stones. Четворката, която боготворим, направи толкова мощно шоу, колкото само те могат: „Здравей, Лас Вегас! За нас е чест да бъдем тук и да имаме шанса да свирим на сцената на най-великата група някога“, започна Дамяно

В памет на Чарли Уотс: свръхелегантният джентълмена на Rolling Stones

Celebrities преди 2 години

Чарли Уотс, джентълменът-барабанист на Rolling Stones, почина на 24 август и потопи света в тъга. Беше готин, небрежен, модерен, интересен мъж, с огромен таланат и типично брит излъчване - малко нещо bad boy, малко нещо аристократ, малко нещо циник, и от всичкото това като комбинация - изключителна световна звезда. И много атрактивен мъж. 

More Music