Следва

Дискретен блясък от MARC BY MARC JACOBS

Дизайнери за следене - Звездоманията на Улрика Линдгрен

Стилист, но, оказва се, и талантлив дизайнер, Улрика Лундгрен (Ulrika Lundgren) основава своята модна марка Rika...

All fashion преди 11 години

Стилист, но, оказва се, и талантлив дизайнер, Улрика Лундгрен (Ulrika Lundgren) основава своята модна марка Rika през 2005г., след като първоначално е работила като моден и интериорен стилист в престижните списания Elle Deco и Casa Vogue.

През годините, прекарани в странствo по земното кълбо, Улрика развива своя личен вкус, винаги на лов за специални и наистина уникални творения. Родена в Швеция, Улрика черпи вдъхновение от баба си, която я научава, че красотата е в детайлите.



След безбройни комплименти и молби от колеги стилисти и приятели в модния бранш, Лундгрен изработва 20 ръчно правени чанти в Испания и просто ей така, брандът Rika се ражда. Стилът му обединява рокендрол вълната и безкрайните женски силуети с поръсена скандинавска естетика.

Улрика избира звездата като нейна запазена марка и споделя: „Звездата, като символ, напомня за винтидж докосването на Холивуд, толкова колкото съвременния нюанс на рокендрола”. Улрика добавя: „Искам да правя неща, които самата аз харесвам да нося през деня и през нощта”.

Днес, марката Rika включва ръчно изработени кожени аксесоари без химическа преработка. Много женска кожена пола тип молив с ултра бебешко мек раиран пуловер от мохер или кашмирена жилетка, съчетана с прелестна кожено яке, са сред любимите комбинации на Улрика.

Шведката днес живее със семейството си в Амстердам, където и работи. Там си има свое студио, бутик и от скоро и къща за гости Maison Rika. В хармонична и стилна атмосфера, с чувствителността на Rika, малката къща предлага 2 стаи на 2 етажа, с гледна към исторически канал и с декорация, внимателно избирани уникални предмети.

Моделите в последния й lookbook за есен-зима 2012/13 са гениални:

 































rikaint.com

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.