Следва

Love and Liberty - Градината на очакванията, или светът през очите на Кристин Димитрова

Клайв Оуен и Никол Кидмън - драматично влюбени в "Хемингуей и Гелхорн". Премиерата е по HBO в неделя

Оригиналната HBO продукция „Хемингуей и Гелхорн“, носител на награда ЕМИ® от 2012 г. в категорията за най...

Movies & TV преди 11 години

Някога големият английски драматург и писател Оскар Уайлд безмилостно е отбелязал, че „всеки мъж може да е щастлив с една жена, стига да не се влюби в нея". А великолепният Ърнест Хемингуей затвърждава казаното от Уайлд с прочутия си цитат "Ако двама души се обичат, няма да има щастлив край на това“.

За една разрушителна любовна драма, една от многото драми в живота на носителя на Нобелова награда за литература и наградата "Пулицър" се разказва именно в новия филм на HBO, чиято премиера е в неделя.

Номинираният за Оскар® Клайв Оуен („Отблизо“, „Децата на хората“, „Стреляй смело“) и носителката на Оскар® и три награди Златен глобус® Никол Кидман („Часовете“, „Мулен Руж“, „Другите“) са в в ролите на Хемингуей и Гелхорн в едноименния филм на HBO. 

Оригиналната HBO продукция „Хемингуей и Гелхорн“, носител на награда ЕМИ® от 2012 г. в категорията за най-добра музика, е с премиера по телевизия HBO на 2 декември, неделя, от 21:05 и разказва историята на един от най-великите романси на миналия век - страстната любовна афера и бурният брак на литературния майстор Ърнест Хемингуей и блестящата военна кореспондентка Марта Гелхорн в годините на Гражданската война в Испания (1936 - 1939 г.) и след това.



Магнетизмът на Хемингуей и Гелхорн ги отвежда в елитните социални кръгове на Холивуд, аристокрацията на литературния свят и първото семейство на САЩ. Те отразяват всички големи военни конфликти на своето време като очевидци и оцеляват, а единствената война, която губят е тази, която водят по между си.



Режисьор на „Хемингуей и Гелхорн“ е Филип Кауфман („Непоносимата лекота на битието“), а сценарият е на Джери Стал и Барбара Търнър. В продуцентския екип на филма са Питър Кауфман („Хенри и Джун“, „Историята на маркиз дьо Сад“), Триш Хофман („Ноториъс“, „Новият свят“), носителят на ЕМИ® Джеймс Гандолфини (оригиналните HBO продукции „Семейство Сопрано”, „Завръщането от Ирак“, „Следвоенни жертви 1861-2010”), номинираната за ЕМИ® Александра Райън (оригиналната HBO продукция „Завръщането от Ирак“) и номинираната за ЕМИ® Барбара Търнър („Петулия“, „Полък“).

Още заслужили и наградени членове на филмовия екип са трикратният носител на Оскар® за монтаж и звук Уолтър Мърч („Английският пациент“, „Апокалипсис сега“), операторът Роджър Стофърс („Историята на маркиз дьо Сад“, „Джон Кю“), номинираният за Оскар® дизайнер на продукцията Джефри Къркланд („Истинските неща“, „Прахът на Анджела“) и номинираната за Оскар® дизайнерка на костюмите Рут Майърс („Цветният воал“, „Поверително от Ел Ей“).

„Хемингуей и Гелхорн“ е по HBO, на 2 декември, неделя от 21:00
 

More from View Sofia

Любовта, каквато е: "Сцени от един семеен живот”, адаптиран по Бергман, от днес в HBO GO

Movies & TV преди 2 години

"Сцени от един семеен живот“, най-новият оригинален сериал на HBO, e с премиера днес, като първи епизод вече е наличен за стрийминг в платформата HBO GO. Телевизионната премиера е тази вечер от 21:00 часа по HBO. Сериалът в пет части, модерна адаптация на класическия шведски сериал на Ингмар Бергман от 1973-та година, е по сценарий и режисура на Хагай Леви (работил по "Психотерапия“, "Наши момчета“, "Аферата“ на HBO). Главните роли са поверени на Оскар Айзък ("Дръзки“ на HBO) и Джесика Частейн (номинирана за Оскар за "Враг номер едно“).  

She will be back: всичко, което трябва да знаете за втория сезон на „И просто ей така“

Movies & TV преди 2 години

През 2021 г. горещо очакваният рестарт на The Sex and The City - And Just Like That, се оказа красив чиклит, потънал във вълни от винтидж Gucci, носталгични кадри от жужащия Манхатън и неособено много секс

More Movies & TV