Следва

Just like this: Клоуи Севини в Новогодишната нощ

Какво ново - Календарът на Pirelli 2013

В снимките са взели участие ... 

All fashion преди 11 години

Четиридесет години се навършват през 2013, откакто светът става свидетел на първия емблематичен календар на Pirelli.

Оттогава до днес изданието с 12 култови фотографии всяка година има колекционерска стойност, но по-важното - става синоним на класа, стил, изкуство.

Вчера в Рио де Жанейро се проведе презентацията на календара за предстоящата година, автор на кадрите в който е известният фотограф Стив Маккарри.

Той получава честта да снима за Pirelli след други величия на камерата като Патрик Демаршлие и Тери Ричардсон.

Темата този път е Бразилия, и то "най-живият" от бразилските градове - Рио.

 Снимките са продължили две седмици, и по думите на Маккарри, това е било едно от най-пленителните пътешествия в живота му.  



 "Опитах се да нарисувам Бразилия, красотата на земята й, културата, икономиката, хората. Това е история, която копнеех да разкажа чрез обектива си. За мен фотографията е важно оръдие, позволяващо да се разкажат големи и малки истории от ежедневния живот".



А на заден план е гъмжащият Рио, с неговите символи, история, шарени квартали, барове и клубове, зали за танци и тренировки, училища и автобусни спирки.



През 2013 година календарът на Pirelli разказва истории чрез лица, нарисувани като графити, чрез любими хора, както и чрез модели, оставили диря през годината, освен на модното поприще, още в помощ на фондации, каузи и неправителствени организации.



В снимките са взели участие 11 модели, актриси и певици: бразилките Изабели Фонтана (която се появява и в календарите на Рirelli 2003 на Брус Вебер, на Патрик Демаршлие от 2005, на Петър Берд през 2009, на Карл Лагерфелд през 2011 и Марио Соренти през 2012) и Адриана Лима, актрисата Соня Брага и певицата Мариза Монте, италиано-египетската актриса Елиза Сенауи, чешкия модел Петра Немцова, тунизийката Хана Бен Абдеслем, етиопският модел Лия Кебеде и американките Карли Клос, Килей Кун и Самер Рейн Оакес.




































 

More All fashion