Следва

Склад се превръща в клуб на 8 декември

Неизвестни снимки от архивите на Холивуд

Началото е наистина отдавна, а илюстрацията, която предлагаме сега, е...

People of art преди 11 години

Като споменахме днес документалния филм Sellebrity, който предстои да се появи на бял свят съвсем скоро, се сетихме, че прийомите за нездраво привличане на общественото внимание към звездите на киното и сцената
датира отдавна, и всъщност не би трябвало да има изненада от неговите днешни мащаби.

Години наред този интерес бива подхранван с цената на всичко, и резултатите са известни.

Началото е наистина отдавна, а илюстрацията, която предлагаме сега, е супер показателна за това, че папарашката агресия има своите дебели корени едно един век назад.

В периода 1920-1950-а година студия като Columbia, Paramount, MGM, Universal, Warner Brothers и Twentieth Century Fox пускат огромно количество фотографии, целящи да покажат знакови звезди на киното в "ежедневния" им живот.



Естествено, всички кадри са щателно режисирани, подготвени внимателно и простичко казано нагласени, превръщайки се в крайна сметка в идеализирани и захаросани снимки на известните и важни за промоутърите си звезди и реално нямат много общо с действителния живот на тези хора.



Снимките от този тип обаче се радват на огромен успех: смешните и радостни фотографии с Рита Хейуърт, Мерилин Монро, Хъмфри Богарт и Гари Купър възбуждат у зрителите не по-малък интерес от филмите, в които участват.

Кадрите са публикуване веднъж, най-много два пъти и после са потъвали в архивите на съответното студио, независимо от вложеното в тях усърдие.



За щастие се намира човек, който полага усилия да изрови и систаматизира тези снимки и решава да ги публикува в книга, наречена Hollywood Unseen: Photographs from the John Kobal Foundation.

Тези дни изданието излезе в продажба в Щатите и Европа и тепърва ще радва поклонниците на холивудското кино.

И не само - в стилистично отношение също има какво да се види.















Виж тук>>>
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра