Следва

Armin Van Buuren покорява за четвърти път българската публика

Склад се превръща в клуб на 8 декември

Събитието закрива фестивала за изкуство в публично пространство „Западен парк“, организиран от фондация Credo Bonum в партньорство със Столична община...

Music преди 11 години

Два склада на спедиторската фирма „Деспред“ ще се превърнат в клуб само за една вечер на 8 декември, когато български и чуждестранни диджеи и артисти ще си партнират за едно извънредно парти с безплатен вход. Зад събитието, което ще започне още в 20 часа, е музикалната платфрома Djbook, които не се уморяват да намират нестандартни локации и да канят някой от най-актуалните имена в света на електро-поп музиката.

Партито ще бъде на две сцени. Специален гост на вечерта на голямата сцена ще бъде белгийското диско откритие Villa, чийто брилянтен ремикс на хитa на Adele “Rolling in the deep”, с над половин милион гледания в youtube, го изтреля в орбитата на най-добрите. Алтернативна сцена с множество български артисти ще бъде разположена в съседното хале, а повече подробности относно нейната програма ще бъдат оповестени следващата седмица.



Артистите от Белгия са начело на диско възраждането през последните години, а базираният в Гент лейбъл Eskimo Recordings е в сърцето на това движение. Именно оттам идва и проектът Villa, стартирал през 2010 като дуо, а днес съставен от големия ентусиазъм и талант на Танг Тран. Ремикси за Moby, Lana del Ray и Digitalism, похвали от Erol Alkan и Yuksek, изяви на фестивали и клубове по света, в ядрото на Villa е диското, но Танг подчертава, че не обича стиловите ограничения. „Има толкова много звуци, безкрайно много нюанси на диското, с който да си играеш. Всичко, което създавам, трябва да има сърце, ритъм и душа, за да може да ви докосне, където има значение.“

Събитието е закриващо за организирания от фондация Credo Bonum в партньорство със Столична община фестивал за изкуство в публично пространство „Западен парк“. В периода от 1 до 9 декември в един от най-големите паркове на София и района около него ще могат да се видят и преживеят инсталации, пърформанси, хепънинги и акции на български артисти от различни поколения. Основна цел на фестивала е да привлече нова активна публика, готова да участва, да променя и оформя жизнената си среда според своите нагласи и потребности, да изразява своята критична позиция спрямо това, което я заобикаля, чрез средствата на изкуството. 

Складовете на „Деспред“ се намират зад сградата на Столична Митница на ул. Веслец 84, в района на Централна автогара. Входът е безплатен, но е само за пълнолетни. Лични карти ще бъдат изисквани на входа. 

 

More Music