Следва

Теория на елегантността. Или Michael Kors - Pre-Fall 2013

Върни стари дрехи за нови - глобалната еко инициатива на H&M

Ще бъде приемана всяка дреха, независимо от модна марка, качество или състояние. В замяна на всяка донесена торбичка, клиентите ще получават ваучер за отстъпка от 20% при следваща покупка...

All fashion преди 11 години

Всяка година тонове текстилни изделия се изхвърлят на сметищата. Близо 95% от тези дрехи биха могли да бъдат носени отново, използвани или рециклирани – в зависимост от тяхното състояние, ето защо H&M стартира инициатива за събиране на дрехи в цял свят. От февруари 2013 клиентите ще могат да връщат свои използвани дрехи в магазините на H&M.

Изпълнителният директор на бранда Карл Йохан Першон коментира: „Нашите усилия към устойчиво развитие са причината да бъдем социално и екологично отговорни. Стремим се да бъдем полезни за опазването на околната среда и затова предлагаме на нашите клиенти удобно решение в тази посока: възможност да връщат износените си или ненужни дрехи в H&M”.

В рамките на тази глобална инициатива клиентите на H&M ще подпомогнат намаляването на текстилния отпадък, като по този начин ще дадат принос към запазване на природните ресурси и редуциране на вредното влияние върху околната среда. Ще бъде приемана всяка дреха, независимо от модна марка, качество или състояние. В замяна на всяка донесена торбичка, клиентите ще получават ваучер за отстъпка от 15% при следваща покупка. Събраните дрехи ще бъдат предадени на компанията I:Collect – основен партньор на H&M в тази инициатива, осигуряващ инфраструктура, при която потребителските стоки се преработват многократно и се правят годни за повторна употреба.

Целта е да се намерят технологични решения за повторното използване и рециклиране на текстил в голям мащаб. В тази връзка H&M създаде своята Conscious Foundation в подкрепа на иновации, обединяваща социалните дейности на компанията.

 

More All fashion