Следва

Rolex Yacht-Master - часовникът на моряците

Дизайнери за следене - Даша Самкович и първата кампания на марката й I AM

Рускиня е. Много млада. Кадърна и интересна - също. От четири години прави мода с успех, а това, което показваме...

All fashion преди 11 години

Рускиня е. Много млада. Кадърна и интересна - също. От четири години прави мода с успех, а това, което показваме, е дебютната й кампания за колекция на лейбъла й I Am, който стартира през 2008.

Даша Самкович има завидни стажове, преди да стартира самостоятелно марка - стажува в Лабораторията за мода на Вячеслав Зайцев и в модна къща Viva Vox, печели Киевския моден конкурс "Модна мелница", трупа опит в асоциацията на белгийските дизайнери ModoBruxellae и в Берлинската школа ESMOD.

"Исках да бъде колекция за уверени момичета, които харесват и се съобразяват с модата, но не изневеряват на себе си" - споделя Даша за дебютната си кампания и, откровено казано, убеждава с лекота в думите. Дрехите са ежедневни, но не обикновени, базови, но характерни. Снимките са класически, елегантни, загадъчни. В кадрите има солидна доза любопитство и провокация.

Това са сякаш дрехите за всеки ден, които търсим непрекъснато, но все по-рядко откриваме, примерите за което у всеки с подобна нагласа са много. Не повече от 3 са фирмите, които шият ежедневни, но качествени и различни неща поне по наши впечатления.











Кампанията Есен/Зима 2013 е дело на фотографа Фьодор Битков. Редом до моделите се виждат неочаквани абстракции - Аполон в потник с логото на марката, водолаз на дъното на морето или черно-бяла рисунка на цвете.

Препоръчваме преглед на он-лайн магазина на дизайнера и близък поглед към по-нататъшното й развитие.

iam-store.ru

More All fashion