Следва

Галерията за модерно изкуство празнува трети рожден ден

Christmas playlist - Празничното парче на Мирослава Кацарова

Повече от 10 години тя излиза на сцена само с най-добрите джазмени у нас...

 

Music преди 11 години

Мирослава Кацарова е име, което познават ценителите на истинското джаз звучене. И не само от честотите на радио Jazz FM, като водещ на предаването Desafinado, а като изпълнител, всяка следваща песен на когото очакваш с нетърпение.

Повече от 10 години тя излиза на сцена само с най-добрите джазмени у нас. Смесва джаз с боса нова, дръмендбейс и лаундж, а напоследък – и с бийтбокс.

Беше ни интересно коя е любимата песен, която носи коледен дух в душата й и затова я попитахме. Ето кое парче си избра Мира:

"Избрах нещо традиционно и това е класическата коледна песен Silent Night. Изпълнението, което слушам напоследък е от новия коледен албум на Rod Stewart. Обичам да пея тази песен тихо на дъщеря ми, вечер преди лягане, точно по това време на годината. Докато я пея или я слушам е като молитва, чувствам се одухотворена, по-добра, притихнала, смирена... тя разказва за Рождество, а това е смисълът на този празник. В крайна сметка, той е духовен, а не комерсиален. Коледа е времето, в което осъзнавам силата на тишината - тихия сняг, тихата камина, тихите свещи, тихото общуване у дома, ароматите на ябълка, тиква и канела... Това е от мен! Желая ви щастливо очакване на най-хубавите дни в годината!"


 


Виж всички песни в Christmas playlist 
  

 

More Music