Следва

Б като Библия, Б като Блог

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Карл Лагерфелд е неизтощимо енергичен и по всичко личи, че фешън заниманията му за Chanel и Fendi не съумяват да запълнят времето му, нито да изчерпят дизайнерските му хрумвания...

All fashion преди 11 години

Карл Лагерфелд за Melissa

Карл Лагерфелд е неизтощимо енергичен и по всичко личи, че фешън заниманията му за Chanel и Fendi не съумяват да запълнят времето му, нито да изчерпят дизайнерските му хрумвания. Последното, което Кайзерът се нагърби да направи, е капсулна колекция за марката за гумени обувки Melissa. Ексклузивната колекция ще е на пазара следващата година, като мосю Лагерфелд се е ангажирал освен с дизайна на обувките, още с промоцията и дистрибуцията на колекцията.

Все още няма никакви мостри на обувки от въпросната колекция и ще трябва да почакаме до март догодина, за да я видим и усетим в пълнотa. Oткровено казано взе да ни омръзва това непрекъснато набъркване на дизайнерите във всякакви ангажименти и поръчки от всякакви нива и най-много смесването на пластовете - в случая на Шанел с Мелиса. Нямаме нищо против прекрасните гумени чепици на бразилската фирма, но искаме Шанел да си е Шанел.

Лагерфелд е подписал договор за поне 4 сезона напред, като първата колекция ще бъде показана през март 2013 и ще е насочена към есента и зимата на идната година. Ще включва четири модела екологично съобразени обувки, лично измислени от дизайнера. Очакват се ярки цветове, силно присъствие на принтове, закачки, и любопитни форми.

И все пак, нека някой различен от този, който прави Chanel, да твори гумени чепици, нали!

 Отвратителните раници на сестрите Олсън




Авторките на успешния американски бранд The Row – близначките Олсън, оказва се, нямат спирачки в творенията си. Което принципно не е лошо, стига да не ескалира до нива на смесване на кич и скъпотия, както в случая с раниците, които показваме.

Новото творение на двете носителки на премията за мода CFDA ще струва на почитателите на творчеството им точно 55 хиляди долара.

Става въпрос за капсулна колекция раници, чиито дизайн е разработен съвместно с английския художник Деймиън Хърст.

Аксесоарът от кожа от нилски крокодил е апликиран с разноцветни пластмасови хапчета и капсули от лекарства. В колекцията модни "медикаменти" влизат 12 модела раници, а част от приходите от продажби ще бъдат преведени на благотворителната организация UNICEF.


Ан Хатауей на световната премиера на "Клетниците"



Ан Хатауей винаги е показвала сдържаност и стилна елегантност.

И този път е така, или почти, актрисата е нежна, красива и стои професионално на червения килим.

Всичко щеше да е прекрасно на световната премиера на филма "Клетниците", ако роклята, избрана от звездата, не напомняше в голяма степен на домашна дреха. В обратното, уви, не ни убеждават нито цвета, нито дребните халатени копчета отпред, нито прекалено оголения гръб, и никак - голите рамене с пристегнат шнур около шията.

Иначе Ан е прекрасна със спокойната си красота, широка усмивка и хубава фигура.

Празничната колекция на CHARLOTTE OLYMPIA



Някой явно е получил свръхдоза вдъхновение покрай наближаващите Коледни празници. 
Червени коледни топченца и листенца, злато, сняг и снежни човеци изобилстват върху лимитираната празнична колекция на иначе силния бранд за аксесоари Charlotte Olympia.

Освен повечкото захаросана глазура върху точно тези модни предложения, тук има и друга особеност, която някак възпира желанието да се украсиш с чифт от тези, въпреки че е Коледа. Цените някак стряскат, като показаните пантофки струват точно 795! долара, чантата "снежен човек" - 595 долара, а клъчът е на стойност 695 долара.

И все пак всеки, който желае да се усети по-коледно от обикновено, може да инвестира в горните вдъхновения, като си поръча от Net-A-Porter.

Рита Ора и прозрачните обувки на червения килим



Наистина ценим звездите, които се осмеляват да поемат рискове, въпреки че за съжаление не винаги това им се получава и работи за тях.

Такъв е случая и с Рита Ора, която се появи на Jingle Bell бала в Лондон облечена в семпла и красива рокля с V-образно деколте и цепка по средата в цвят горчица на Calvin Klein, която наистина можеше да работи за имиджа й на модна икона, ако не бяха обувките, които певицата бе сложила.

Произведението от PVC, на нисък ток, с изглед към петите... никак не допринася за цялостния елегантен имидж на Рита, при това сме сигурни, че има поне 5 варианта, които, без да са трудни, биха стояли съвсем добре.

Имаме известни забележки и относно прическата, но в сравнение с несъгласието ни с обувките, те просто бледнеят.

 

More from View Sofia

In honour of Lagerfeld: страхотният нов брой на Vogue с Наталия Водянова, Наоми Кембъл, Кендъл Дженър и другите големи

Celebrities преди 1 година

Новият брой на американския Vogue е посветен на бившия творчески директор на модните къщи Chanel и Fendi Карл Лагерфелд, който почина през 2019 г. Корицата на броя красят топмодели и музи на дизайнера: Наталия Водянова, Кендъл Дженър, Наоми Кембъл, Джиджи Хадид, Девън Аоки, Амбър Валета, Адут Акеч, Шалом Харлоу, Анок Яй и Лиу Уен в обектива на Ани Лейбовиц. Фотопроектът в памет на Кайзера събира и 10 култови дизайнери, които разказват спомените си за Лагерфелд чрез избрани визии

More All fashion