Следва

Какво и как в дните преди тържеството - Мaска за лицето с канела

Какво и как в дните преди тържеството - Мaска за лицето с куркума

В няколко последователни дни ще публикуваме рецепти за несложни, но ефикасни и подходящи за бързо...

Hair преди 11 години

В няколко последователни дни ще публикуваме рецепти за несложни, но ефикасни и подходящи за бързо възстановяване маски и терапии за лице, защото си го дължим преди тържествата, които предполага това време в годината, а и защото ни харесва да полагаме грижа за себе си.

Започваме със сравнително по-малко позната съставка, която обаче все повече хора припознават като добър източник на енергия и здраве, когато присъства в менюто им. Днес ще я забъркаме като маска за лице и ще осигурим на кожата спокойствие, сияние и противовъзпалително действие.

Маската с куркума не само удължава младостта на кожата, но и помага в борбата срещу възпаленията, дори и акне, поради своите противовъзпалителни качества. Освен това е богата на антиоксиданти, които доказано имат антиканцерогенно действие, което се потвърждава и от редица научни изследвания! 



За да приготвим такава маска смесваме 1 супена лъжица сухо мляко и 1 чаена лъжичка гъста кашичка куркума (прахът се разтваря предварително в малко вода). След като почистим хубаво лицето и шията от грим и замърсявания, разпределяме равномерно маската върху кожата, изчакваме 20 минути и я почистваме с хладка вода. После нанасяме хубав подхранващ крем и се радваме на резултата.

Куркума се продава в био-магазините и някои по-добри търговски вериги.
 

More Hair