Следва

Малки и големи Коледни принцеси: Рени Врангова и Сара

Силви Вартан поздрави Френско-българската търговска камара за благотворителната й дейност

Тази година средствата от благотворителния търг са в полза... 

Други преди 11 години

На 12 декември в Гранд хотел София се проведе традиционната коледна благотворителна вечеря на Френско-българската търговска камара.

Тази година събраните средства отиват в полза на фондация „Силви Вартан за България”. Инициативата беше подкрепена от посланика на Франция, Н.Пр. г-н Филип Отие, от г-жа Диана Митева, председател на сдружение „Дамски Форум” и от много представители на френския бизнес в България.

Специален гост на събитието бе г-н Жан Марк Сан, главен секретар на Фондация „Силви Вартан за България”.

На благотворителния търг бяха разпродадени картини, редки издания на книги с автографи, както и редица предмети, предоставени от самата Силви Вартан: лимитирани колекционерски серии на албумите й, записи от концерти, фотоалбуми.



Най-голям интерес предизвика картина, нарисувана от певицата по време на участието й в театрална пиеса във Франция миналата година - "L'amour, la mort et les fringues" („Любовта, смъртта и дрехите”).

Силви Вартан бе включена в пряк конферентен разговор от Лос Анджелис, в който разказа за целите и дейността на фондацията. Фондация „Силви Вартан за България” стартира работата си у нас през 1990 г. и от двайсет години насам работи ръка за ръка с Българския червен кръст.



Основната дейност на Фондацията се състои в осигуряването на медицинско оборудване за болници. В момента усилията се насочват към отделенията по неонатология, като досега в България са оборудвани 42 отделения по неонатология с кувьози и анатомични креватчета. „Искам да поздравя Френско-българската търговска камара за тази благотворителна инициатива и искрено да й благодаря, защото нашата борба е за живота на българските деца,” заяви певицата.

Председателят на Френско-българската търговска камара Стефан Дюлае подчерта, че проектите, които Камарата подкрепя са взаимносвързани. „Със средствата от миналогодишния ни благотворителен търг беше закупено оборудване за специализираното училище за незрящи деца „Луи Брайл”.



Както знаем, нарушеното зрение в много от случаите е свързано с преждевременно раждане и липсата на нужното оборудване в клиниките по неонатология в България. Затова приветстваме дейността на Фондацията с грижа за новородените, тъй като е изключително важно адекватна помощ да бъде оказана още от момента на раждането,” сподели с гостите Стефан Дюлае.

За Френско-българската търговска камара: 
Френско-българската търговска камара е създадена в края на 2004 г. и е член на Съюза на френските търговски и индустриални камари в чужбина. Тя e съставена от 150 члена, между които най-големите френски и франкофонски фирми в България, а също така и български фирми, които особено активно работят във Франция, и представлява над 20 000 служители в България.

 

More from View Sofia

Секси австралийските пожарникари се завръщат! Нов календар, нови момчета, нови каузи

All About Life преди 2 години

Този международно признат благотворителен календар празнува 29-ия си рожден ден с изданието си за 2022 година. Австралийските пожарникари умеят да запалват сърца! След 750 милиона гледания в FB и разпространен в над 100 страни през миналата година, най-емблематичният календар в света се завръща по-голям и по-добър. 

More Други