Следва

Нашият човек в Хавана

Сутрин в 7 точно с Георги Тошев

Бързаме за среща не с кой да е, а именно с един забързан човек.
Роден под знака на Рибите през...

People of art преди 16 години

Бързаме за среща не с кой да е, а именно с един забързан човек.
Роден под знака на Рибите през 1969, Георги Тошев плува непрекъснато във водите на журналистиката. Защото тя е част от него!

Един ден на Жоро буквално значи 24 часа. Той не ляга, въпреки това е абсолютно динамичен и емоционален, адски енергичен, приказлив и мил! И не се зарежда само с кафето, което пие докато си говорим.

Негов стимулант са срещите с различни, непознати и интересни хора, йога часа всеки Петък при Пракаш и естествено чудесната му 3-годишна дъщеричка, която живее в Париж. Само две думи - „Mon Amour”, изречени от нейната малка устичка могат да мотивират нашия герой да научи френски.





Слънчево сме посрещнати от сините очи и приветливата визия на Жоро Тошев.
Не само водещ на „Другата България” по БТВ, той „работеше” в TV2 – в минало време, в поне 3-4 от по-добрите печатни медии, а в момента е главен редактор на Music Idol.

Пише и книга, или по-точно още не я е почнал, защото има цяла една година време.
Този харизматичен човек определено не бездейства – работи на няколко места едновременно и денонощно.

„Никой не ми е платил толкова, че да съм само негов и да ме притежава”.
И има сили, и е щастлив! „Забранил съм си да показвам вътрешните си терзания”, казва с усмивка Жоро. И спазва обещанието си.

V.S. Каква е думата с която определяш успеха? В шоу-бизнеса, в журналистиката, навсякъде?
Ж.Т. Любопитство! Любопитство, не амбиция. Защото с него може да стигнеш до собствените си интереси и цели, докато амбицията не се знае до къде ще те отведе. Концентрацията е другото важно свойство на журналиста, а и на всеки човек.

V.S.
Имаме чувството, че познаваш всички? Има ли някой, който не познаваш?
Ж.Т. С моята работа е трудно да се случи, но все пак има изгряващи звезди, фолк изпълнители и разни депутати, които все още не познавам. А и не искам.

V.S. Хората, на които се възхищаваш?
Ж.Т. Лили Иванова. Познавам я от дете, с майка ми, която е историк, са много близки. Лили е 50 години Лили Иванова, родителите ни са израснали с песните й, ние, а и децата ни растат с нея.

V.S. Как ти се развива нощният живот?
Ж.Т. Никак почти. Навремето затваряхме Ялта, Спартакус и каквото се сетиш. Питай Люси Железова, тя ще потвърди. Сега обичам да седна в някое приятно място в София, с трима души, и да си пия виното. Имам няколко места в София, които са си мои – 703 на Шишман до нас, Чек Пойнт Чарли, Винобара, понякога MOTTO. И в София, и в други градове в чужбина, навсякъде където съм бил, си имам местенца и си ходя там всеки път. Обичам да вечерям с няколко близки човека, да обърна внимание на майка ми, защото баща ми е починал. Чета книги и ходя на театър. Избягвам вече да гледам телевизия.





В този следобед обаче вълнението на Жоро Тошев са Music Idol и предстоящите елиминации. В монтажната сме – трябва да се подготвят материалите от предната приключенска вечер на редактора.

Ж.Т. Слава Богу, че майка ми не ме е видяла. Имам вече два гряха пред нея – бях в „Шоуто на Слави” и при Азис, трети грях не ми се полага. Снощи ме събудиха да отида на наградите на списание „Нов фолк”, за да се срещна с Преслава.





Това, което само и единствено ViewSofia знае, е че фолк звездата ще бъде изненадващ и специален гост на музикалното шоу на 28 Март и ще задава песните на айдълите, които на следващия голям концерт ще пеят поп-фолк.





17.30 – Жоро има среща с фолк дивата. След 3 телефонни разговора тръпне в очакване. При позвъняване /едно на средно 15 секунди/, телефонът просто не иска да стои в ръцете му.

V.S. Преслава – ясно. А какво ще попиташ Кайли първо като я видиш?
Ж.Т. Какво да попитам човек, който не познавам? „Как си?”, естествено! И със сигурност няма да я питам: „Как се пребори с болестта?”.

След дългата разходка по алеята на НДК, зъзнещи от острия вятър, адски спокоен и уравновесен, естествено неспиращ да говори, Жоро посяда на пейката. „Чичо Гошо с качулка е гражданин.”





Ж.Т. Преслава е едно съвсем обикновено момиче. Аз не слушам нейната музика, но трябва да си толерантен. Единственият белег на 21-ви век е толерантността, но в граници, разбира се.

V.S. А какво слушаш тогава?
Ж.Т. Освен ABBA ли? Различни неща, на вълни съм. Един диск може да седи седмица на плеъра ми и няма да ми омръзне.

V.S. По твоя приумица ли Шанел изпя „Mama mia”?
Ж.Т. Да!





19.00 – отправяме се към залите на Music Idol. В компанията на извънредно готиния маестро Вили Казасян и Етиен Леви, Жоро се подготвя за предстоящия момент. Виждаш само как като фантом се появява и изчезва. Като перпетуум мобиле е, просто не се спира.





20.00 – започва шоуто. Той е притеснен. Обикаля от единия до другия край на залата. Не може да си намери място. Това е човек, който обожава работата си, изживява я.





Първите двама застрашени – Стоян и Елена са факт. Какво се случва зад кулисите?
Жоро Тошев седи пред малкия екран и с треперещ глас казва:
Ж.Т. Който и да си тръгне, ще ми е много мъчно!

Днешната организация по шоуто приключи. А сега започва подготовката за следващите епизоди. И така цяла нощ - пак.

V.S. Как си?
Ж. Т. Добре съм и продължавам да работя!

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра