Следва

Коледа по света - Традиционен Коледен сладкиш от Чехия

Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите - Крем супа с броколи и авокадо от Йоана Петкова

Ето поредният участник с една чудесно визуализирана авторска рецепта за Крем супа с авокадо и броколи - Йоана Петкова...

Food преди 11 години

На 10 декември ViewSofia стартира една фантастична инициатива, съвместно с Zepter България, която с малко късмет и добър кулинарен усет донесе на някои от участниците в нея истинска предколедна изненада - един от най-емблематичните, полезни и феноменални с качествата си кухненски шедьоври на Zepter.

От вас се искаше само да изпратите на познатия мейл за игри и закачки [email protected] своята рецепта за крем супа или ястие, което можем да приготвим с Mixsy - този чуден уред за крем супи, който нарязва, намачква, пасира и прави разкошни пюрета, придружена със снимка, с изричното условие да е или авторска или с посочен източник към нея.

Сред десетките мейли с любопитни мaйсторски супи, избрахме пет, които ше публикуваме от днес до петък - 21 декември.

Един от вас, идейните и сръчни участници в този ароматен кулинарен кoнкурс, ще спечели и 1 оригинален и напълно оборудван Mixsy от Zepter International, България, според това колко се е харесала на екипа на ViewSofia, като вземем под внимание и коментарите под нея.

Ето поредният участник с една чудесно визуализирана авторска рецепта за Крем супа с авокадо и броколи - Йоана Петкова: 

Рецептата, която ви изпращам, е импровизирана. За приготовянето на супата са нужни:
4-5 средни картофа
3-4 моркова
половин килограм броколи (аз ползвам замразени)
200 гр заквасена сметана
сирене
авокадо
зеленчуков бульон
черен пипер

Картофите и морковите се нарязват на кубчета и се слагат да врат с вода, която ги покрива. Към тях се добавя зеленчуковия бульон и се оставят за около 20 мин. След това се прибавят броколите и се оставя за още 10 минути. Когато зеленчуците са сварени към супата се прибавя заквасената сметана и се пасира. Сервира се с черен пипер и кубчета сирене и авокадо.

Приятен апетит!
Виж още: 
Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите - Топла царевична супа за студени дни 
Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите - Две страхотни крем супи от Светлана Георгиева

More Food