Следва

Моделът Дейзи Лоу показа любимите си неща от зимната колекция на H&M

Какво ново - Том Форд се сбогува с тайните шоута

От февруари догодина обаче името Том Форд фигурира с час и дата в програмата на Лондонската седмица на...

All fashion преди 11 години

Това вече е новина! Том Форд най-накрая благоволи да покаже поредната си колекция на London Fashion Week без воала на потайността.

Ако си спомняте, след завръщането си в дамската мода през 2010-та, Форд прие този странен подход при представяне на колекциите си, които се случваха на тайни за обикновени хора и журналисти място, време и час, а на присъстващите, богопомазани да наблюдават шоуто (само с покани), им бе забранено да снимат. Така и продължи, като виждахме моделите на дизайнера няколко седмици след официалните шоута в Лондон и то само в онлайн версията на Vogue.

Виж колекция пролет-лято 2013

От февруари догодина обаче името Том Форд фигурира с час и дата в програмата на Лондонската седмица на модата. Дата е 18 февруари, 2013-та, а часът - 19.00, според официалния прес на London Fashion Week.



За своя запазен знак - потайността, преди време Форд сподели пред WWD:

„Начинът, по който работи системата в момента, е да видиш дрехите веднага онлайн. Те не пристигат в магазина до 6 месеца след ревюто, обаче следващата седмица някоя звезда ги носи на червения килим. После дрехите се разпространяват по всички списания. Ето защо потребителите са уморени от тях още преди да са пристигнали в магазина. Колекцията вече е загубила блясъка си, свежестта си и е преекспонирана. Казвате си „О, това яке съм го виждал стотици пъти на бла бла бла някой си, не ми интересно вече….”

Какво е разколебало дизайнера в собствените му убеждения, дали финансовото положение на марката или желанието за повече популярност, ние не знаем, но със сигурност се радваме на новината. Освен това ще имаме възможността да отразим шоуто на място в Лондон, където ще сме отново на върха на модата в първите месеци от новата година.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.