Следва

Какво е Sex Education Show?

Коледа по света - Панджиало от Италия

Вкусът е превъзходен и определено много Коледен.. 

Food преди 11 години

Заедно с рецептите от архива на ViewSofia, които бихме сложили отново на трапезата си на Бъдни вечер или Коледа, всекидневно, до петък, ще се вдъхновяваме и от традиционните за отделни страни ястия, питиета или десерти, които ни се струват чудесен идеен вариант за разнообразяване на родните обичаи.

Панджиало (Pangiallo ) е така нареченият "жълт хляб" и е италиански коледен хляб от област Тоскана. Превъзходен, много елегантен и приятен вкус,който може да приготвите по всяко време на годината, независимо от сезона.

Трябват ти:

300гр. брашно
1,2 кг стафиди
200гр. лешници
200 гр. ядки
200гр. бадеми
200гр. захаросани плодове
100гр. смокини
30гр. какао.
1 супена лъжица мед
зехтин
150гр. захар
25гр. Мая

Разтопете 100 грама захар в малко вода. Вземете 250 грама брашно и го изсипете в голяма купа заедно с маята, която предварително ще разтворите в топла вода. Прибавете захарния сироп и разбъркайте енергично, докато сместа омекне.
Добавете стафидите, бадемите, лешниците, орехите, захаросаните плодове, сушените смокини, меда и какаото. Смесете всички съставки добре и да придобие форма на хляб, след което оставете да почине за 12 часа.

Разтопете в малко вода останалата захар (50 г) заедно с останалото брашно (50 грама) и 2-3 супени лъжици зехтин. След това сложете "хляба" в омазнена тавичка и покрийте с алуминиево фолио. Печете на 180 градуса за 45-55 минути.

Вкусът е превъзходен и много Коледен!
 

More Food