Следва

Зрънце - живот

Д като Дюселдорф

Ако не посетиш Дюселдорф, това име ще остане в съзнанието ти като мрачен индустриален град, какъвто го...

All About Life преди 16 години

Ако не посетиш Дюселдорф, това име ще остане в съзнанието ти като мрачен индустриален град, какъвто го представят по телевизията. В действителност един от най-богатите градове в Германия, столица на рекламната индустрия и модата е една от топ дестинациите за почивка в Европа.

Градът притежава „...едни от най-добрите в света шопинг молове”, и нещо повече, Старият град има „ повече от 260 ресторанта и пъбове и най-дългия бар в света.”

В продължение на много падения и революции през годините, войни и размирици, благодарение на бързото темпо на развитие Дюселдорф е това, което е днес. Силното японско присъствие (банки, инвестиции, квартали) определено налива много пари в града.
 


Кралският булевард, първоначално наричан Булевардът на орехите, е с изобилие от скъпи магазини, зелени дървета и бистър канал с рибки. Каква красота! Там освен, че се разхождаш и пазаруваш, можеш да си починеш на едно от многобройните кафета, сред приятния звук на течаща вода и мирисa на свежа зеленина.
 


Все пак да не пропускаме изяществото на река Рейн. Съвсем спокойно можеш да се разходиш до нея. По време на разходката можеш да срещнеш някое полицейско куче с чизми. Това е работната униформа на четириногите.
 


Адски многото паметници, фонтани, кули, стари сгради с история грабват вниманието ти. Има какво да видиш и да останеш доволен от приключението си.
 


Величествената кула Рейн е висока 240 метра, а на върха й има въртящ се ресторант. Кулата е вписана и в книгата на рекордите. По протежение на цялата й височина се намират поредица от отвори, които са осветени по точно определен начин, в зависимост от времето на деня, в червено или жълто. В действителност това е най-големият в света дигитален часовник.

Това е градът, който ще остави множество запомнящи се гледки и преживявания у теб. Осемнадесет музея, Операта, безбройните театри и хиляди други атракции само затвърдяват репутацията на Дюселдорф като главен център на изкуството в Германия.
 


Като туристическа дестинация, той със сигурност има какво да ти предложи. Всъщност много повече, отколкото си представяш.

Цената на двупосочен билет с Air France е 195 Евро. Препоръчваме да си хванеш самолета и да направиш една двудневна екскурзия през почивните дни. Няма да съжаляваш! Ще качиш адреналина, тъй като Събота и Неделя се провежда джаз рали (няколко открити сцени, на които цял следобед и вечер свирят бендове, концерти в клубове и зали цяла нощ).

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 8 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 8 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.