Следва

Лунна диета - Фаза на бързото следновогодишно отслабване

Най-добрите парфюми на 2012-та

Декември ухае на парфюм. Може да се прокрадва и тънката ароматна нишка на курабийки, ябълки с канела или вкусен обяд, но истината е, че ароматите на очакването, на наградата и на празника са класните парфюми...

Body преди 11 години

Декември ухае на парфюм. Може да се прокрадва и тънката ароматна нишка на курабийки, ябълки с канела или вкусен обяд, но истината е, че ароматите на очакването, на наградата и на празника са класните парфюми.

Щандовете в парфюмериите изобилстват от опаковки и разфасовки на ароматните течности и това е прекрасно, защото няма да се уморим да казваме, че парфюмът е равен на строгата индивидуалност, т.е. нещо, което отива на един /на неговата кожа дори/ изобщо не стои на друг. Затова, без да отричаме индивидуалния вкус при парфюмирането, решихме да се обърнем назад и да преброим най-интересните появи на тази ароматна сцена през годината. Кой от най-големите производители какво извади, какво заслужи внимание при премиерата си и в какво е добре да се огледаме, ако решим да се наградим с парфюм точно сега, за вълшебните празници, около които в момента се суетим всички.

И така, какво от новото при ароматите през 2012 години си струва вниманието, и с какво си заслужава да прекрачим в 2013, дискретно скрито зад ушите и по шията, в нашия списък по-долу.

Chanel Noir




Chanel направиха силен, макар и неочакван ход с ангажирането на Брад Пит за рекламно лице на иконичния Chanel №5. Ние обаче се влюбихме в друг парфюм на марката с премиера през есента на тази година - Coco Noir. По-рафинираната версия на отдавна познатия на всички супер елегантен Coco, отново подчертано вечерен, изискан, богат и неповторим аромат.

Характерът му е цветен, дървесно-мускусен. Композицията - с нотки на грейпфрут, бергамот, жасмин, роза, герани, пачули, бял мускус, ванилия, сандал.

Balenciaga, Florabotanica



Лице на новия парфюм на Balenciaga стана Кристен Стюарт. В това има известна символика, предвид първоначално раздялата /поради изневяра от нейна страна/, а после щастливото събиране на актрисата с гаджето й Робърт Патисън, което напълно отговаря на описанието на този прекрасен аромат от самите му създатели. А именно - алюзия за красиво, но опасно цвете. Florabotanica ухае на роза, амбра, ветивер и карамфил.

 Dior, Grand Bal



Ароматът Grand Bal на Диор е от частната колекция /La Collection Privee/ на марката, и по думите на парфюмериста Франсоа Демаши е "въплащение на балната рокля, създадена от Кристиан Диор, и чиито многопластови поле приличат на божествено растение в пика на неговия растеж".

Характерът: цветен, дървесно-мускусен 
Композицията: мускус, жасмин, иланг-иланг, сандалово дърво и бергамот. Подчертано тежка, всеобхватна и изключително опияняваща комбинация. 

Marc Jacobs, Dot



Марк Джейкъбс заложи тази година на свежа и закачлива опаковка и цветно-плодов аромат за симпатичния Dot. Ягода, жасмин, кокос, портокал, жимолост, ванилия и мускус добавят по точка в скалата за оценка на този свеж шедьовър, който определено стои прекрасно на много млади и смели момичета. 

Dolce&Gabbana, Pour Femme



Доменико Долче и Стефано Габана са на парфюмната, освен на модната, сцена близо 20 години /първият дамски аромат на дуото дебютира през 1994 година/. Категорично бутикови по внушение аромати, силно пропити от духа на Италия, с неговите страст, нетърпение и яркост. Новият женски аромат Pour Femme, чието рекламно лице е френската перла Литисия Каста, снимана на фона на самобитен сицилиански пейзаж, не прави изключение. Страстен, подчертано цветен аромат, в който хармонично съжителстват малина, жасмин, сандал, ванилия, нероли и камъкът хелиотроп.

Fendi, Fan di Fendi Extreme



Това е новата версия на аромата, който имаше премиера през 2010 година. Fan di Fendi — Fan di Fendi Extreme — може би звучи гръмко, но има защо. Това е точно градска, фенска, силна миризма, за жените на шумните и весели партита, влюбени в силната музика и танците до зори.

Характерът: източно-цветен, композицията: нотки на италиански и калабрийски бергамот, тубероза, жасмин, кожа и ванилия.

Gucci, Gucci Première



Ароматът Gucci Première, чието лице стана актрисата Блейк Лайвли, е силно попадение в стилистиката на италианската модна къща. Характерен, звезден, елегантен аромат, с подчертано усещане за лукс. Цветен и дървесно-мускусен характер с нотки бергамот, портокал, мускус, дървесни акорди и кожи.

Guerlain, La Petite Robe Noir



Guerlain прдстави също много силна разновидност на традиционно изключително качествената си парфюмерия. "Малката черна рокля" завладя страшно много жени, защото в аромата в розово шише La Petite Robe Noir се съдържа цяло съзвездие от хармонични аромати - нотки на бергамот, вишна, червена ягода, роза, ирис, анис, бобова тонка, пачули.

Jo Malone, Blackberry & Bay



Тази марка не се предлага масово тук, но ценителите знаят какво значи да притежаваш опаковка Jo Malone. Производител е бутиковата парфюмна фирма Blackberry & Bay, а внушението на тазгодишния им аромат е просто и красиво преживяване като дълга разходка в гора извън града. характерът му е плодово-цветен, а в съставът му има грейпфрут и неговите цветове, листа от лаврово дърво, кедрово и сандалово дърво, ветивер, бял мускус, къпина. 

Tom Ford, Cafe Rose



Изключителен аромат, както е обичайно за Том Форд. Неотнемаща вниманието, но съвършено елегантна опаковка, лаконично име, безупречен аромат. Обожаваме го за вечер, но го носим и през деня - новият парфюм на Tom Ford е просто магьоснически. Съдържа всичко, което е необходимо за това въздействие. В Cafe Rose ухае на майска, българска и турска роза, кафе, сандалово дърво, пачули, шафран, чушка, амбра.
 
Elie Saab, Le Parfum



Първият аромат от ливанския дизайнер на прелестни от кутюр рокли Elie Saab е създаден през 2011-та, но се лансира успешно, включително и в България от октомври тази година. Нарича се просто и красиво Le Parfum и е резултат от 279 пробни версии, а негов автор е парфюмеристът Франсиз Куркджаян.

Лицето на рекламната кампания е полският модел Аня Рубик, на която ултра женственият, цветно-дървесен състав на аромата би отивал чудесно.

Le Parfum се отваря с нотки от портокалови цветчета, в сърцевината му се разкриват жасмин, Grandiflorum и Sambac, а базата се състои от кедър, пачули и роза, съхранени в стъклена бутилка в бароков стил.
 

More Body