Следва

Гениални прости неща – Кюфтета с лук

Зрънце - живот

Начинът ти на живот със сигурност не е най-здравословен. Стрес, работа, хранене и какво ли още не, съсипват организма...

Food преди 15 години

Начинът ти на живот със сигурност не е най-здравословен. Стрес, работа, хранене и какво ли още не, съсипват организма ти. Знаеш, че трябва да се пречистиш, но въпросът е точно как?!.

Непрекъснатите диети ти вредят повече, отколкото да имат полза. А ефектът? Ефектът за килограмите е временен, а за здравето – отрицателен. Дори да се чувстваш OK, бъди сигурен, че организмът ти се чуди какво се случва.

Това, което ти предлагаме, не е диета. Е, килограмите намалят, но целта е лечение и подсилване.

От край време се знае, че житното зрънце има огромна сила и енергия. То е най-близо до човешкия дух. Житният режим ще те зареди, ще те излекува, ще те подготви за пролетните дни и ще те направи по-добър и психически устойчив.

Препоръчително е предизвикателството да започне в ден Сряда, през месец Февруари, няколко дни след пълнолуние. Можеш да го направиш по всяко време на годината, но значението е различно.

Режимът трае десет дни, през които, освен житното ястие и вода (преварена), ти е забранено абсолютно всичко останало. Без кафета, без цигари, но с много вода.

Това, което трябва да консумираш е следното:
100 гр. жито (за живота),
три ябълки (за сърцето),
девет ореха (за мозъка), а може да добавиш и мед.

Житото е сурово, но накиснато предварително във вода, след което трите компонента се смесват. Цялото количество се разделя на три равни части и си хапваш за закуска, обяд и вечеря в определено време, по една част. Трябва да знаеш, че закуската е след изгрев, а вечерята преди залез слънце.

При всяко едно хранене, което се извършва много бавно (дори и да искаш не можеш бързо, тъй като е малко твърдо), ти усвояваш цялата енергия на зрънцето. Адски е вкусно, засища и тонизира.

След като приключи режимът предстои захранване с Ангелска супа (варени картофи и магданоз, лимон и много малко сол). Три дни се храниш с нея и след това си напълно нов човек.

Ако успееш да спазиш този режим, освен физически, ще се прочистиш и духовно.

За житото можеш да прочетеш повече в книгата на Петър Дънов, която разкрива всичките му свойства.

More from View Sofia

More Food

Taste Sofia: Electro Camel

Food преди 2 месеца

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...