Следва

На живо: Bonne Année или Честита Нова Година от Париж

Face to face: Нина Палмиери и "Секс образование"

Телевизионният формат става едно от най-гледаните предавания по кабел на Апенините и е подновено с втори сезон, който в момента се излъчва по FOX Life Италия, а от 23 декември 2012 и по FOX Life България, където ViewSofia е основен медиен партньор...

Love преди 11 години

Италианката Нина Палмиери завладява с неописуем чар и сексапил. Журналистката работи като сценарист в следните заглавия Invisibili (Невидим), Il Mestiere di vivere (Изкуството на живота) и Blu Notte (Синя нощ). През 2006 г. пише сценария и режисира I Viaggi di Nina (Пътешествията на Нина), които по-късно водят до книгата й Ragazze che amano Ragazze (Момичета, които обичат момичета), публикувана от Мондадори в Италия през 2010 г.

"Секс образование" е първата поява на Нина пред камерите с двойна роля, като автор и водещ на предаването. Телевизионният формат става едно от най-гледаните предавания по кабел на Апенините и е подновено с втори сезон, който в момента се излъчва по FOX Life Италия, а от 23 декември 2012 и по FOX Life България, където ViewSofia е основен медиен партньор.

Неповторимия чар на Нина и уникалния подход на продуцентския екип да образова докато забавлява аудиторията са поводът и за срещата ни с нея. Ето какво разказа тя малко пред екипа на FOX TV:

Можеш ли да споделиш с нас колко време отне заснемането на шоуто?
Нина: Шоуто „Секс образование“ е предаване, което се нуждае да му се отдели доста време за предварителна обработка. Аз съм и негов автор, а съм перфекционистка, истинска напаст. Започнахме да работим през януари и излязох от монтажното студио на 15 юли!


Как се почувства, когато продуцентът ти каза, че трябва да си облечена по бельо и секси дрешки, които едвам покриват тялото ти и тези кадри ще се излъчат в национален ефир?
Нина:
Тялото ми и аз сме в доста добри отношения помежду си. Помислих си: „Решила си да играеш, играй докрай.“ Разбира се, лекичко се притеснявах, че целулитът ми ще се забелязва, но после осъзнах, че не това е важното. 


Как успяваш да изглеждаш толкова самоуверена, когато говориш с абсолютно непознати по една толкова деликатна и лична тема?
Нина:
Изключително директен човек съм, понякога дори прекалено. В това предаване просто бях самата себе си: в живота говоря за секс както говоря за готвене. Сексът е присъщ на всички, всички го правим, всички го познаваме (кой повече, кой по-малко): защо да се притесняваме, да се цензурираме, да издигаме китайски стени? „Сблъсках се“ с тълпа от напълно непознати хора, за които мислех като за свои приятели – тези, с които прекарвам вечерите си в хапване, смях и разговори за всичко. Включително за секс.

Хората споделят с теб много лична и интимна информация. Имаш ли си любима изповед или човек, чиито мисли за теб са били специални по някакъв начин? Нина: Всеки човек, подложил се на този интимен обмен с мен ми направи голям подарък. Но ако трябва да избирам, ще избера една „категория“: възрастните хора. Италианските баби и дядовци наистина ме изумиха със спокойствието и лекотата, иронията, но и сериозното отношение, с които отговаряха на въпросите и провокациите ми.  

След първия сезон на шоуто „Секс образование“ чувстваш ли се по-уверена да говориш за секс?
Нина
: Определено научих много и сега съм напълно способна да водя разговор дори с истинските експерти в областта на секса... гинеколози, сексолози, андролози и... порнозвезди.

Какво ти е дало шоуто и какво ти е взело?
Нина:
Шоуто „Секс образование“ ми помогна да израсна неимоверно много от професионална гледна точка: научих се да стоя пред телевизионната камера, да „съжителствам“ с голям работен екип, да „третирам“ всички по еднакъв начин. Бих могла да задам въпросите, които отправях в леглото, дори на Ге-8, без да се притеснявам кой знае колко. Какво ми отне: нищо, освен косата ми. Беше изключително дълга и много по-къдрава. Все още се боря за това отново да стане такава, каквато беше преди.



Следващият епизод можете да гледате в 22.00ч на 06.01.2013 г.
 

More Love