Следва

3 януари, четвъртък - Иман

На живо: Bonne Année или Честита Нова Година от Париж

Нова година настъпи смело и решително под формата на лудо парти с фойерверки и шампанско в изобилие или просто отбелязване в скромен кръг от близки и приятели...

All About Life преди 11 години

Да празнуваш Нова Година на две места е интересно и много приятно усещане. Физически, някак си не може да ни се получи, затова пък се разделихме и споделяме опита си от света на романтиката. Ето какво ни разказа за новогодишната нощ нашият новогодишен репортер в Париж...

"Нова година настъпи смело и решително под формата на лудо парти с фойерверки и шампанско в изобилие или просто отбелязване в скромен кръг от близки и приятели. И ако в България честваме настъпването на новата година с възможно най-много хапване, пийване, танци и лудо веселие, тук, в Париж французите не отдават голямо значение на тази нощ. Фойерверките са забранени за продажба около празника, следователно небето остава тихо и спокойно в тъмните си, нощни цветове. Освен това, парижани предпочитат домашните партита пред тези в барове и клубове, защото както се досещате е пълно с туристи, които след няколко бутилки вино, стават истински кошмар. Аз намерих своето новогодишно място в дома на моя приятелка Flora и съпруга й Alex Chevalier.



Не бих казала, че имах голям късмет с предвижването си до там. Страстта ми към токчетата ме убиваше бавно и мъчително и ходенето пеша до метрото и от метрото до партито се отрази зле на краката ми, но тихо си напомнях, че причината е в чифта страхотни черни ботуши с 12-сантиметров ток. Направи ми жестоко впечатление, че парижанките не са се постарали много в облеклото си - ботуши без платформа, всекидневна рокля или дънки и без грим. Но мен партито ме очакваше в 13-ти арондисмон, който местните наричат Китайския квартал, а някои дори го презират като "гето". Бях предупредена, че е малко опасно вечер и да внимавам. Знаейки всичко това, изпаднах в лек новогодишен ужас, когато осъзнах, че се бях изгубила между високите и не дотам привлекателни сгради. Връх на вечерта беше ситният дъждец, който засилваше мощността си. Мокра и вече изморена, пристигнах в дома на Флора и Алекс.
С удоволствие изпих първата си чаша охладено розе, с което ме посрещнаха още на вратата. Флора ми разказа, че всяка година организира големи партита в дома си, но този път решила да пропусне шумните събирания, освен това мразела тази нощ, заради пияните по улиците. Не след дълго дойдоха още 6/7 човека и в приятни приказки за модата, виното, покера, баровете около Мулен Руж, малко клюки и какво ли още не, посрещнахме 2013 година. Без заря, но с много шум, идващ от страничните балкони. Розе в изобилие, усмихнати лица, приятна музика и дъжд, това беше новогодишната нощ в Париж. Беше 3 часа, когато решихме да отидем до Айфеловата кула за малко снимки и леко омешване с тълпата, но приключихме в студиото, където бях отседнала заради пороя, който упорито не спираше. И така до сутринта, когато в 10:30 бе даден старта на сутрешното разузнаване из първоянуарския Париж.

Градинката около Айфеловата кула старателно се почистваше, парижани правеха сутрешния си джогинг и единствените следи, че тук е имало хиляди хора, бяха празните бутилки от алкохол и безбройните счупени и изоставени чадъри. Гладът ни подгони и забързахме крачки да намерим отворена пекарна! И чудото стана - съвсем нова, много бонбонена и старателно подредена, точно като в сънищата - с красиви рафтове, отрупани с блестящи опаковки, които крият вълшебствата. Не можехме да й се нарадваме, беше толкова цветна, ухаеща на току-що изпечени багети и сладки. Градът заживяваше своя нов стар живот в чисто новата година - с атмосферата си на топло, вкусно и толкова френско живеене.

Това беше, една нощ минала като миг и приключила с топло кафе и меки кроасани. Тази сутрин улиците на Париж бяха тихи и слънчеви, а туристите и всички празнуващи по леглата, където ще се озова и аз, мечтаеща за успешна 2013 година, която задължително включва още няколко идвания до любимия град на всяко влюбено момиче - Париж. "
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 6 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.