Следва

Cointreaupolitan lady

Гениални прости неща – Кюфтета с лук

Кюфтета с лук всеки от нас е ял. Спомням си, когато мама готвеше и аз правих типичните физиономии на дете...

Food преди 15 години

Кюфтета с лук всеки от нас е ял. Спомням си, когато мама готвеше и аз правих типичните физиономии на дете, което не понася нещо.

Не исках кюфтета, а тя от същата смес ми правеше кебапчета.

Такова гениално, вкусно и просто топче можеш да го намериш с всяка разновидност – от зеленчуци (тиквички, картофи, патладжан и др.), от магданоз, спанак, от коприва и какви ли още не. Класиката обаче си е кюфтето с лук.
 


Нужни са ти лесно набавящи се продукти като 0.500 кг смляно телешко месо или кайма, 1 бр. яйца, 1 глава кромид лук, хляб (1 филия), черен пипер и сол на вкус.

Месото се омесва със ситно нарязания лук, предварително накиснатия хляб, яйцето, черен пипер и сол. От сместа се правят кюфтенца, които се изпържват в мазнина или се пекат на скара.

И готово – един чудесен обяд. Но само за тези, които не постят!

Успех с приготвянето!

More from View Sofia

More Food

Taste Sofia: Electro Camel

Food преди 2 месеца

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...