Следва

12 бавачки. Не филм, а новогодишен сценарий с участието на Джоли/Пит

Конкурсът за красота „Мис Вселена 2012” по bTV Lady

Победителка стана 20-годишната „Мис САЩ” Оливия Кулпо. Тя получи короната от „Мис Вселена 2011” Лейла Лопес от Ангола.

Events преди 11 години

На 12 януари от 20:00 часа bTV Lady ще излъчи ексклузивно финала на един от най-престижните световни конкурси за красота – „Мис Вселена 2012”. Бляскавата церемония на последното, 61-во издание на надпреварата, се проведе на 19 декември 2012 г. в Лас Вегас. Победителка стана 20-годишната „Мис САЩ” Оливия Кулпо. Тя получи короната от „Мис Вселена 2011” Лейла Лопес от Ангола. Оливия е израснала в Кранстън, Род Айлънд и е едно от петте деца в семейството на професионални музиканти. Всички членове на семейството свирят на различни инструменти, като тя е избрала челото. Красавицата признава за себе си, че обича да гледа филми, да посещава музеи и концерти и да кара хората да се смеят. Последният път, когато титлата отива при американската претендентка, е през 1997 г. Тогава победителка стана Брук Лий.

Новата „Мис Вселена” получи множество атрактивни награди. Сред тях са инкрустирана с диаманти корона и луксозни бижута; огромен гардероб от вечерни облекла, обувки, бански костюми; едногодишна стипендия (включително и квартира) за обучение в Нюйоркското училище за кино и телевизия; луксозен апартамент в Ню Йорк, включително и издръжка; заплата за една година като носителка на титлата; възможности за участия и професионално представяне от организацията „Мис Вселена”; достъп до различни престижни събития в Ню Йорк, включително ексклузивни кино прожекции и филмови премиери, Бродуейски шоу програми и партита за представяне на нови продукти и много други.

Водещи на събитието бяха продуцентът Анди Коен и риалити звездата Джулиана Ранчич. Сред членовете на съдийския състав, който отреди титлата на победителката, бяха Пабло Сандовал („Сан Франциско Джайънтс”), фотографът Найджъл Баркър, певецът и актьор Диего Бонета, ТВ звездата Скот Дисик, „Мис Вселена 2010” - Химена Наварете, и др. За музикалното настроение на гостите и зрителите се погрижиха спечелилата три награди „Грами” група Train, както и австралийската музикална сензация Timomatic.



По време на двучасовата церемония участничките от близо 90 страни и територии от целия свят се състезаваха в три категории: бански костюми, вечерни рокли и лично интервю. Първа подгласничка на победителката стана „Мис Вселена Филипини” Джанин Тугонон, а на трето място се нареди „Мис Вселена Венецуела” Ирене София Есер. В топ 5 влязоха и „Мис Вселена Австралия” Рене Айрис и „Мис Вселена Бразилия” Габриела Маркус. Журито даде още две награди. Призът „Мис Вселена Фотогеничност” грабна представителката на Косово Диана Авдиу, а „Мис Вселена Очарование” стана Лура Годой от Гватемала.

Организацията „Мис Вселена”, собственост на Доналд Тръмп и NBC Universal, е глобално общество, което издига като пример за подражание красотата, здравето и лидерските качества сред днешните млади жени. Като част от тази организация, конкурсът „Мис Вселена” е обвързан с благотворителни събития по цял свят и се фокусира върху проблемите за здравеопазването на жените, както има и за цел да повиши информираността за ХИВ/СПИН.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?